Home

Agenda

Wie zijn wij

Leden

Nieuwsbrieven

Actueel

Links

Boeken

Contact

Cursus Salutogenese: vrijdag 20 december 2019 (open inschrijving)

Informatie De ééndaagse cursus “Salutogenese, oorzaken van gezondheid” is gratis toegankelijk en richt zich op het stimuleren van gezondheid. 

Belangrijkste onderwerpen van de cursus:
– Hoe zorg je voor behoud van gezondheid?
– Kun je bij jezelf herkennen dat je je gezondheid aan het verliezen bent en kun je dan nog bijsturen?

De cursus wordt gegeven door de arts Birgit Spoorenberg en gaat in grote lijnen over ons afweersysteem, gaan we in op wat stress nu eigenlijk is en wat dat te maken heeft met o.a. voeding, beweging, bioritme, temperatuur en ademhaling.
Ze laat je zien wat er in het lichaam gebeurt als het door welke oorzaak dan ook onder druk komt te staan. En hoe je er voor kunt zorgen dat de strategieën waar ons lichaam over beschikt om te zorgen dat problemen worden opgelost, optimaal hun functie kunnen uitoefenen.

Naast het verstrekken van beknopte informatie over de werking van het lichaam, is het haar intentie je naar huis te laten gaan met een hoofd vol inspiraties om direct zelf mee aan de slag te gaan!

Trainer

Birgit Spoorenberg: 'Enkele jaren werkte ik als waarnemend huisarts in diverse praktijken in Zuid-Limburg. Door de druk van de overvolle wachtkamer en de korte tijd die per consult gepland stond, kreeg ik het gevoel dat ik ernstig moest korten op de kwaliteit van de door mij geleverde zorg. Ik bluste met name brandjes. Ook stelde ik mezelf steeds de vraag waaróm mensen ziek worden, op een bepaald moment klachten krijgen en anderen niet. Is dit te beïnvloeden?

Ik wilde leren hoe brand kon worden voorkómen. Binnen de kaders van de huisartsgeneeskunde wist ik me met deze vragen geen raad. In de klinische Psycho Neuro Immunologie vond ik wat ik zocht: Ja, gezondheid is voor een erg groot deel te beïnvloeden. Voeding, beweging, psychologie, sociale interactie en kennis omtrent de werking van het menselijk lichaam zijn de ingrediënten en uitleg is de sleutel tot succes.

Ik besloot me als consultatief arts binnen mijn eigen praktijk Prakijk Salutogenese te richten op het streven naar en behouden van gezondheid. Ik wil samen met mijn cliënt zoeken naar gezonde evenwichten en de juiste omstandigheden creëren om de weg vrij te maken voor een zo goed mogelijk functionerend menselijk lichaam.'

Tijd

9.30 inloop
10.00 workshop

17.00
afsluiting

Kosten

Na afloop van de cursus is er de mogelijkheid om middels een donatie je waardering te laten blijken voor de cursus en voor de locatie.

Locatie

Essential Movements, Leeuwhof 4b, Valkenburg

Deelnemers

Minimaal aantal deelnemers is 8 personen. Introducés zijn van harte welkom.

Link

www.cursussalutogenese.nl 

Aanmelden

Als je interesse hebt, kun je je inschrijven via https://cursussalutogenese.nl/valkenburg/     

Meditatie(s) voor elke dag: 28 januari 2020

Informatie programma volgt

Trainer

Jacqueline Wenting

Tijd

19.15 inloop
19.30 workshop

21
.30 informeel samenzijn
22.00
afsluiting

Kosten

Ledenprijs € 30 pp (incl. BTW) voor workshop en drankjes. Niet-leden € 45 (incl. BTW)

Locatie

Essential Movements, Leeuwhof 4b, Valkenburg

Deelnemers

Minimaal aantal deelnemers is 8 personen. Introducés zijn van harte welkom.

Link

www.balansinwerkenleven.eu

Aanmelden

Aanmelden kan via email naar jacqueline@femaleconnection.nl.

Omgaan met rouw en verlies: woensdag 12 februari 2020

Informatie Verlies wordt vaak geassocieerd met overlijden. Maar het gaat over veel meer situaties, zo kan een echtscheiding een verlies van huwelijk/ gezin/ schoonfamilie/ huis betekenen. Je kunt je werk verliezen of een vriendschap komt ten einde. Het achteruitgaan van gezondheid kan als verlies ervaren worden. We hebben allemaal een eigen manier om om te gaan met verlies. Van belang daarbij zijn de ervaringen die je hebt opgedaan met verliessituaties en wat je toen wel of juist niet geholpen heeft. Niet genomen rouw, dus onverwerkt verlies, kan leiden tot gezondheidsproblemen, slapeloosheid, depressie en burn out.  

In deze workshop krijg je inzicht in:
●     vormen van verlies
●     de cirkel van hechting en verlies
●     de impact van verlies
●     je eigen omgaan met verlies
●     “normale” rouw
●     wanneer er sprake is van verstoorde rouw
●     op welke manieren je afscheid kunt nemen
Trainer Aline’s motto is: Practice what you preach. Zij werkt met een moderne vorm van gedragstherapie, Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Centraal in deze therapie staat dat je je best doet om een leven te leiden naar jouw persoonlijke waarden. Dit ondanks de obstakels die je tegenkomt. Die obstakels zitten vaak in jezelf. Je vraagt je af ben ik wel goed genoeg, je denkt dat anderen niet op jou zitten te wachten, je voelt je soms angstig of verdrietig. Dit gebeurt vooral als het spannend wordt, misschien ga je iets doen wat je nog nooit gedaan hebt, bijvoorbeeld ontslag nemen, een marathon rennen, een boek schrijven of een presentatie geven. ACT biedt vaardigheden om effectief om te gaan met belemmerende gevoelens, gedachten en overtuigingen. ACT werkt dus niet alleen als je in psychische nood verkeert, maar ook als je een leidraad zoekt om je leven betekenisvol vorm te geven.

Aline leidt zelf hulpverleners op om ACT-therapeut te worden en geeft individuele begeleiding met ACT. En natuurlijk komt zij daar haar eigen innerlijke obstakels bij tegen! Deze weerhouden haar er niet van om te doen wat ze wil doen, namelijk mensen die vastzitten, vooruit helpen en het gedachtengoed van ACT verspreiden. Omdat het thema rouw en verlies vaak terugkomt in individuele coachingstrajecten, heeft zij zich daar een verdiepende opleiding in gevolgd.

Tijd

17.30-19.00 uur: ontvangst met maaltijd
19.00–21.30 uur: workshop
21.30-22.30 uur: borrel

Kosten

€ 75 (incl. BTW) voor workshop, maaltijd en drankjes. Niet-leden € 90 (incl. BTW).

Locatie

La Source, Strucht 6, Schin op Geul (www.lasource.nl)

Deelnemers

Minimaal aantal deelnemers is 8 personen. Introducés zijn van harte welkom.

Aanmelden

Aanmelden kan via email naar jacqueline@femaleconnection.nl.

Bewust-zijn weekend in Oostende: 'Van het hoofd naar het hart'
vrijdag 27 tm zondag 29 maart 2020

Informatie

Precies een jaar geleden tijdens een uitwaai- en loslaatweekend in Oostende bij Theo Leijser, ging mijn hart sneller kloppen in deze Belgische kuststad. Het voelde als thuis komen. En dit was een begin van een ontdekkingstocht om samen met mijn partner Maurice hier een plek te vinden, en blijkbaar klopte het, want 8 weken later tekende we het koopcontract van ons huis in Oostende. Met het idee om hier zelf tot rust te komen en trainingsweekenden te kunnen faciliteren.

Hoe bijzonder om met Female Connection het eerste Bewust-zijn weekend in Oostende te houden. Rondom het thema: ‘Van het hoofd naar het hart’.

Herken je dit? Dat je met vlagen en vooral onder druk zo je best aan het doen bent om alles bij elkaar te houden. De controle te houden dat de boel niet in elkaar stort. Op je werk, je thuissituatie. En vooral dat jij niet in elkaar stort.

Je leeft te veel vanuit je hoofd, eigenlijk ben je aan het overleven en is het moeilijk om nog te genieten en zelfs te voelen. Ons overlevingsmechanisme is vaak al in je kindertijd of puberteit plaatsgevonden. Uit angst dat je de pijn of onrust gaat voelen heb je je hart, vaak onbewust afgesloten. Daarmee ook je plezier en vreugdegevoelens. Je bent je daar mogelijk van bewust, maar je weet niet hoe je dit tij kunt gaan keren voor jezelf?

 Wij zijn zo geïdentificeerd met ons ego, dat staat voor gedachten, overtuigingen, emoties, het lichaam, bezittingen, achtergrond, status, relaties etc., dat we vaak niet meer weten hoe het voelt om in balans te zijn. Er is niets mis met het verstand en het ego, zolang het maar voor ons gaat werken en niet tegen ons werkt, wat vaak wel het geval is.

Hoe kom je uit je hoofd naar je hart?
Tijdens dit weekend gaan we aan de slag om weer in verbinding te komen met je hart. Door middel van theoretische kaders, strandwandelingen, opdrachten, fysieke- en ademhalingsoefeningen, meditaties, visualisaties vanuit Mindfulness, Heartfulness, Balance Breathing, NLP. We gaan ervaren en delen.

 Daarnaast wordt er ook stil gestaan bij die zaken die het ons moeilijk maken om helemaal vanuit het hart te leven. Door pijnlijke, onaangename ervaringen, negatieve interpretaties,… ervoeren we als kind verdriet en sloten we ons hart. Emoties werden niet toegelaten, onderdrukt, vergeten,… en dit zette zich ook vast op ons lichaam: spieren spannen zich aan, bepaalde delen van het lichaam worden hard, vast, onbewegelijk… Om het hart opnieuw te openen is het daarom noodzakelijk om ook via lichaamswerk (stretching, dans, beweging, ritme, muziek, adem) en emotioneel werk dieper te gaan in onszelf en tot inzicht te komen. De spirituele dimensie, het leven in het nu en de hartmeditaties, zal ons helpen dichter tot onze essentie te komen en af te stemmen op ons hart.

 Aan het eind van het weekend ben je bewust van jouw belemmerende gedachtes, gevoelens en gedrag en heb je handvatten om elke dag jouw hart te openen. En meer en meer af te stemmen op ‘de stem’van het hart.

Onderwerpen waarmee we aan de slag gaan:

  • Bewustzijn vanuit het hart

  • Het ego perspectief: overtuigingen over jezelf, jouw regels, emotionele behoefte, identificatie

  • Hartopeners: natuur, adem, lichaam, zintuigen, hier & nu

  • Projecties en resonanties

  • Transformeren van het hoofd naar het hart

  • Hartkwaliteiten

Trainer Jacqueline Wenting is o.a. coach, trainer, onderneemster, project manager, initiator van Female Connection, moeder, vriendin.

"Het vinden van de juiste balans is een terugkerende uitdaging in mijn leven. Voor mij betekent balans dicht bij mezelf zijn, authentiek zijn, leven vanuit mijn hart, vanuit liefde en verbondenheid met de mensen om me heen en genieten van het leven. Ik geloof: als je dicht bij jezelf bent, is alles wat je doet goed, zowel zakelijk als privé.

Voor mij is persoonlijke ontwikkeling en bewust zijn heel belangrijk om in verbinding met mezelf te zijn en zo de verbinding met anderen te kunnen maken. Het leven heeft volgens mij de bedoeling om onze lessen te leren en alle Ego, conditionering en programmering weer los te laten, en onze puurheid en liefde weer te ontdekken en weer te vertrouwen op ons ware “ik”. Verbinding is mijn kompas, met mezelf en de mensen om me heen. In elke rol in mijn leven. "

Tijd

Programma

Vrijdag
12.00 vertrek vanuit Limburg
15.00 start programma in Oostende
19.00 diner
21.00 inspiratie film

Zaterdag
8.00 strandwandeling en meditatie
9.00 ontbijt
10.00 vervolg workshop
13.00 lunch
14.00 vrije middag, de liefhebbers kunnen helpen bij het bereiden van een gezond diner
18.30 diner
20.30 luchtig avondprogramma

Zondag
8.00 strandwandeling of meditatie
9.00 ontbijt
10.00 vervolg workshop
13.00 afronding
13.30 lunch
15.00 vertrek naar huis

(programma en tijden zijn indicatief!)

Kosten

Het weekend is geheel verzorgd:
- 2 overnachtingen en training/begeleiding: € 200 pp voor leden, € 225 pp voor niet-leden, zakelijke factuur € 200 excl. btw voor leden en  € 225 excl. btw voor niet-leden.

- Gezonde en verantwoorde catering: 2x ontbijt, 2x lunch, 2x diner en koffie/thee/drankjes. € 100 ter plaatse te voldoen

Locatie

Oostende, Peter Benoitstraat 59

Deelnemers

Minimaal 6 personen - Maximaal 12 personen. Introducees zijn van harte welkom.

Link

www.balansinwerkenleven.eu

Aanmelden

Aanmelden kan via email naar jacqueline@femaleconnection.nl.

Gezondheid en vitaliteit: 'Meten is weten!' op dinsdag 7 april 2020

Informatie

Je gezondheid en vitaliteit kun je zelf beïnvloeden. Hoe staat jouw gezondheid er op dit moment voor en welke handvatten kun je zelf inzetten om deze te verbeteren? 

Tijdens de workshop meten we een aantal waarden en leggen het belang hiervan uit maar ook hoe we deze waarden zelf kunnen beïnvloeden. 

Glucose:
Ruim 1,2 miljoen Nederlanders lijdenden aan Diabetes type 2 en lopen er ongeveer 300.000  mensen rond zonder dit te weten. 

Onderzoek van de Erasmus MC toont aan dat 1 op de 3 volwassenen vroeg of laat te maken krijgt met diabetes type 2. 10 tot 43 % van de mensen met diabetes krijgt  hart en vaatziekten. 

Zorg dus dat je regelmatig de glucose meet en weet wat je kunt doen om deze aandoening te voorkomen.

Hartvariabiliteit:
Dit zegt wat over hoe goed in balans jouw zenuwstelsel is. Tijdens het inademen versnelt je hartslag en wordt je stress zenuwstelsel gestimuleerd bij het uitademen ontspant dit . In welk ritme jouw hartslag versnelt of vertraagt zegt dus iets over de balans tussen je stress en rust zenuwstelsel. Hoe vloeiender dit gebeurt hoe beter jouw hersenen en organen fysiologisch in balans zijn een te hoge hartvariabiliteit geeft aan dat er chaos is in het zenuwstelsel een te lage kan een aanwijzing zijn voor chronische stress , burn-out of ziekte. 

PH waarde
Er zijn verschillende zuurgraden in het lichaam zoals de huid, alvleesklier, speeksel maagsap etc. Een verstoring van de zuur base huishouding kan door veel factoren worden veroorzaakt waardoor de Ph waarde verandert ten gevolge van stress, slechte voeding of ziekte .
Bloed dat een te hoge zuurtegraad heeft is veel ontvankelijker voor interleukines (ontstekingseiwitten). We kunnen hier invloed op uit oefenen door het lichaam naar aerobe dissimilatie te brengen en door dieet, stress regulatie en voeding.

Aderflexibiliteit
Flexibiliteit van de aders is van groot belang voor een goede bloedcirculatie, het lichaam bevat zo’n 150.000 km bloedvaten. 
Dit is ongeveer gelijk aan de omtrek van de aarde?

Vernauwingen in het gatenstelsel kunnen leiden tot ernstige en levens bedreigende aandoeningen. De aders kunnen echter net als onze spieren getraind worden we leren welke stoffen activiteiten er voor zorgen dat de aders hun flexibiliteit houden door vasoconstrictie en vasodilatatie.

We zullen met aan aantal van de volgende oefeningen aan de slag gaan: Ademhaling, assertiviteitoefening, emotionele ontlading, stoelmassage, meditatie.

Trainer "Ik ben Brenda Tjoelker (1964), eigenaar van een multidisciplinair centrum voor complementaire geneeswijze, waar tevens ondersteuning en begeleiding wordt aangeboden middels diverse Trainings- en Coachingstrajecten. 

De grootste groeimogelijkheden zitten daar waar je het meeste weerstand voelt. En hoe spannend ik het ook vind, op de één of andere manier voel ik vaak een sterke drang om door mijn eigen grens heen te breken en de wereld daarachter te ontdekken. 

Ik zoek vrijheid, vrij zijn van mijn eigen angsten en ook in letterlijke zin: vrijheid van plaats. Toen ik veel fysieke weerstand ondervond na de geboorte van mijn dochter, ben ik me gaan verdiepen in andere geneeswijzen. Inmiddels ben ik Shiatsu Therapeut en tevens gelicenseerd Heartmath coach, Kinderyoga Docent en Bewustzijnstrainer. Later leerde ik over Hartcoherentie en Tantra en in Nepal ontdekte ik de Vipassana. Daar begreep ik hoe belangrijk ademhaling is als bron van onze energie. 

Ik deel mijn kennis, liefde en ervaring heel graag. Het geeft mij het gevoel dat ik werkelijk iets kan bijdragen aan een meer vreedzame en liefdevollere wereld, van binnen en buiten! 

Tijd

13.45 Ontvangst 
14.00 Workshop
ca 19.00 Diner
21.00 uur Einde  

Kosten

De kosten voor de workshop incl. diner en drankjes bedragen € 125 pp (incl. BTW), € 140 (incl. BTW) voor niet-leden.

Locatie

De bijeenkomst vindt plaats in de praktijk van Essential Movements, Leeuwhof 4B, Valkenburg. Gelegen op het Par’Course terrein

Deelnemers

Introducés zijn van harte welkom. Minimaal aantal deelnemers is 5 personen. 

Link

www.essentialmovements.nl

Aanmelden

Aanmelden kan via email naar jacqueline@femaleconnection.nl.

Laat je niet wegcijferen (numerologie): dinsdag 9 juni 2020

Informatie Je kunt numerologie zien als een occulte wetenschap die zich bezighoudt met het symbolische aspect van getallen. Vertaald betekent numerologie 'kennis der getallen'. Binnen de numerologie wordt gezocht naar de samenhang der dingen door getallen als uitgangspunt te nemen. Numerologie is al heel oud. De Babeloniers, die ook verantwoordelijk zijn voor astrologie, hielden zich er al mee bezig.

Een belangrijke rol in de ontwikkeling van numerologie werd later gespeeld door de Griekse filosoof en wetenschapper Pythagoras, die uit ging van het standpunt dat alles numeriek kan worden uitgedrukt.

Bij numerologie worden letters 'vertaald' naar cijfers. Dit is niet zo ongebruikelijk als het klinkt. In het Hebreeuws bijvoorbeeld heeft iedere letter een numerieke waarde.

Een avond met Numeroloog Gerrit Jansen betekent een avond plezier en vooral genieten. Gerrit is iemand die met een enorme dosis humor zijn woordspelingen en wijsheden op het publiek los laat. Buiten de glimlach op je gezicht ga je deze avond naar huis met inzichten over je levensmissie en de daarbij behorende kansen en of valkuilen. Daarnaast gaat Gerrit je ook nog wat vertellen over jouw jaartrilling.

Alle deelnemers ontvangen een persoonlijke boodschap.
Trainer Gerrit Jansen is een eigentijds numeroloog die passie heeft voor mensen, woorden en getallen. Hij geeft je met rake opmerkingen inzicht in je levenspad en inspireert je om daar wat mee te doen. Gerrit geeft vanuit de numerologie aan wat je missie in dit leven is, hij geeft je sturing. Wij worden zo vaak door onze omgeving beïnvloed, maar kijk naar jezelf en vraag je af wat jij werkelijk wilt. Leef zoveel mogelijk van binnenuit.

‘Als je gelukkig bent dan lukt het.
Wanneer word je gelukkig? Als je keuzes maakt!’ 

Tijd

18.00 diner
19.30 workshop
21.30 borrel
22.30 afronding

Kosten

 

Locatie

 

Deelnemers

Introducés zijn van harte welkom. Maximaal aantal deelnemers is 10 personen. 

Aanmelden

Aanmelden kan via email naar jacqueline@femaleconnection.nl.

Uitwaai/loslaatweekend aan Belgische kust: vrijdag 19-zondag 21 juni 2020

Informatie En,….. gaan jouw gedachten ook weleens uit naar een heerlijke strandwandeling, waarbij je alles de boel de boel laat? Even niets meer doen. Niet meer denken aan al je verplichtingen, helemaal los komen van de dagelijkse sleur. Meimerende diepgang in een meditatie………..
Je overgeven aan de handen van een ervaren masseuse, die je huid zacht en waar nodig stevig masseert, met een welriekende olie?
Een onverwacht advies of raad ontvangen, van een overleden dierbare, je gids of Meester.
Dit alles kan onder de ervaren begeleiding, van Theo Leijser en Yvonne Bindels.

Ook in het weekend: Aura oefeningen om je eigen energieveld te herstellen en aan te vullen.

Programma

Vrijdag
12.00 Vertrek uit Zuid-Limburg
15.00 Aankomst, acclimatiseren
17.00 Wandeling
18.30 Diner
21.00 Meditatie
21.30 Vrij of massage

Zaterdag
08.00 Opstaan, vitaal ontbijt
10.00 aura oefening / Klankschaal meditatie
11.00 Wandeling
13.00 Lunch
14.00 shoppen of massage
18.00 Diner
20.00 Boodschappen “Gene Zijde” dmv voorwerp of foto’s van levende en overleden personen.

Zondag
08.00 Opstaan, ontbijt
09.30 Klankschaal meditatie
10.00 Wandeling
12.30 Lunch
14.00 Afscheid, naar huis
Trainer

Mijn naam is Theo Leijser. Ik ben geboren op 21 juli 1966, getrouwd met een lieve vrouw en vader van drie prachtige dochters en 2 mooie zonen, waarvan de 3 jongste geadopteerd zijn uit China.

Onze biologische zoon is in 2000 overleden, voor mij en mijn gezin uiteraard erg ingrijpend. Maar tevens ook een ommezwaai in mijn leven en in mijnftp://www.femaleconnection.nl/public_html/theo.jpg ervaringen met het spirituele. Als kind had ik al allerlei spirituele ervaringen, maar omdat niemand mij echt begreep werden deze gevoelens naar de achtergrond verdrongen.

Door het overlijden van onze zoon vielen al mijn zekerheden weg en werd ik gedwongen om deze verdrongen zaken weer toe te laten. Het drong tot mij door dat ik iets kon betekenen voor andere mensen door als een soort katalysator te fungeren en hun eigen krachten en talenten te laten ontdekken. Als vanzelf kwamen er een heleboel mensen op mijn pad waar ik iets voor heb mogen betekenen. Door de snelle groei van de praktijk besefte ik dat de combinatie met mijn baan bij DSM niet meer haalbaar was. Daarom heb ik de keuze gemaakt om per 1 januari 2008 fulltime te gaan werken in de praktijk. Zeker ook om meer tijd vrij te maken voor mijn gezin, dat voor mij heel belangrijk is.'

Tijd

Vertrek vanuit Zuid-Limburg op vrijdag 12.00 uur. Terugreis vanuit Oostende rond 14.00 op zondag.

Kosten

Het weekend is geheel verzorgd:
- 2 overnachtingen en training/begeleiding: € 200 pp voor leden, € 225 pp voor niet-leden, zakelijke factuur € 200 excl. btw voor leden en  € 225 excl. btw voor niet-leden.

- Gezonde en verantwoorde catering: 2x ontbijt, 2x lunch, 2x diner en koffie/thee /drankjes. € 100 ter plaatse te voldoen

- Niet inbegrepen in de prijs: Massage/ Reiki behandeling ½ uur € 15,00 of 1 uur € 27,50. Apart bij te boeken

Locatie

Peter Benoitstraat 59, Oostende, Belgie. Het betreft een recent gerenoveerd herenhuis. Kamers worden zoveel mogelijk in overleg ingedeeld.

Deelnemers

maximaal 12 personen

Link

www.hetlevenspad.nl

Aanmelden

Deelname aan Female Connection is op uitnodiging.
Aanmelden kan via email naar jacqueline@femaleconnection.nl.

 
Home Agenda Wie zijn wij Leden Nieuwsbrieven Actueel Links Boeken Contact
BK-Internetdienst