Home

Agenda

Wie zijn wij

Leden

Nieuwsbrieven

Actueel

Links

Boeken

Contact

Vrijdag 2 november 2018: Trilling, resonantie en heling

Trainers

'Wij zijn Nicole en André Brants. Beiden geboren in Limburg, Nederland in 1964. Sinds 1984 volgen we samen onze weg. Sinds 2017 werken en wonen we in het hart van Italie.

Vanuit de reguliere gezondheidszorg leidde het hart ons de spirituele wereld in. We ontwikkelden ons via diverse opleidingen en trainingen naar een eigen praktijk en opleidingscentrum in spiritueel coachen, energetische behandelingen en Lichtwerk.

Het verlangen om steeds meer te ZIJN en leven vanuit het hart zorgde voor een flow van veranderingen, en bracht ons naar het hart van Italië waar we een nieuw thuis hebben gevonden.

Hier bouwen we aan een manier van leven die uitgaat van ieders talenten, multidimensionaliteit en van wat ons bindt. Leven vanuit het hart, wederzijds respect, ont-moeten, openheid, verbinding en contact met de natuur zijn de voornaamste kernbegrippen.'

In de afgelopen jaren hebben Andre en Nicole deze workshop al diverse malen voor ons verzorgd en dit heeft zoveel los "getrild", opgeruimd en geheeld bij de deelneemsters, dat deze opnieuw op de agenda staat.

Informatie

Iedereen heeft wel een lied of een compositie die ons, wanneer we het horen, terugbrengt naar een tijd of meteen een gevoel in ons naar boven brengt. Het gevoel kan blijdschap maar ook verdriet zijn, duidelijk is dat muziek c.q. geluid iets met ons doet.

De Tibetaanse monniken die al heel lang met behulp van klankschalen en de stem, door mantra’s te zingen, hun lichaam revitaliseren zijn een goed voorbeeld van de wisselwerking tussen lichaam en geluid.

In deze workshop zal er onder andere gewerkt worden met muziek, klankschalen, stemvorken en de stem. Ons lichaam wordt opnieuw meer en meer gevoelig voor de werking van geluid.

In eerste instantie zal men zelf kunnen ervaren welk geluid, instrument ons meer of minder raakt. We zullen voelen waar een klankschaak of klankbuis “binnen komt”.
In tweede instantie zal er middels muziek en geluid een diepere ontspanning ervaren kunnen worden.
In derde instantie zal er gericht geluid en de trilling/resonantie van een specifiek geluid ingezet worden om heling te bewerkstelligen. Waarbij heling gezien moet worden in het vrijmaken van opgekropte en/of onderdrukte spanning en/of emoties.

Ter ondersteuning zullen Healing Arts druppels of sprays gericht worden ingezet ter ondersteuning van het doorbreken van belemmerende gedragspatronen. Healing Arts zijn resonantie middelen, ontwikkeld door Joanne van Wijgerden. Zie ook www.healingarts.nl

De workshop vraagt om jezelf en elkaar open te willen ontmoeten en kan heftige fysieke en emotionele reacties teweegbrengen. Zoals altijd zal er een veilige omgeving gecreëerd worden en zal Andre deze processen op een deskundige en liefdevolle wijze begeleiden. De samenstelling van de groep is ook nu weer leidend voor welk thema('s) aan bod zullen komen.

André zal samen met de begeleiding van de Hathor’s energetisch een veld neerzetten waardoor de werking intensiever ervaren kan worden. Voor meer info hierover is het boek “Het Hathor materiaal” van Tom Kenyon een aanrader.

Tijd

vanaf 13.00 uur: Ontvangst met koffie en thee
13.30–ca 19.00 uur: Workshop incl. pauze
19.00-22.30: Borrel en diner

Kosten

Ledenprijs € 125 pp (incl. BTW) voor workshop, drankjes en diner. Niet-leden € 140 (incl. BTW)

Locatie

La Source, Strucht 6, Schin op Geul (www.lasource.nl)

Deelnemers

MInimum aantal aantal deelnemers is 8 personen, maxinaal 15 personen. Introducés zijn van harte welkom.
Link www.dalcuorelife.com 

Aanmelden

Deelname aan Female Connection is op uitnodiging.
Aanmelden kan via email naar
jacqueline@femaleconnection.nl.

KI-walking and running: 3 februari 2019

Trainer

Ik ben Brenda Tjoelker (1964), eigenaar van een multidisciplinair centrum voor complementaire geneeswijze, waar tevens ondersteuning en begeleiding wordt aangeboden middels diverse Trainings- en Coachingstrajecten.

De grootste groeimogelijkheden zitten daar waar je het meeste weerstand voelt. En hoe spannend ik het ook vind, op de één of andere manier voel ik vaak een sterke drang om door mijn eigen grens heen te breken en de wereld daarachter te ontdekken.

Ik zoek vrijheid, vrij zijn van mijn eigen angsten en ook in letterlijke zin: vrijheid van plaats. Toen ik veel fysieke weerstand ondervond na de geboorte van mijn dochter, ben ik me gaan verdiepen in andere geneeswijzen. Inmiddels ben ik Shiatsu Therapeut en tevens gelicenseerd Heartmath coach, Kinderyoga Docent en Bewustzijnstrainer. Later leerde ik over Hartcoherentie en Tantra en in Nepal ontdekte ik de Vipassana. Daar begreep ik hoe belangrijk ademhaling is als bron van onze energie

De meest recente weerstand die ik heb gevonden om mee aan de slag te gaan is mijn hekel aan kou. Geïnspireerd door de extreme lichaamscontrole van Wim Hof (The Iceman) ben ik in 2015 bij deze Wim in de leer gegaan. Ademhaling, koude training en meditatie zijn inmiddels mijn trouwe reisgenoten geworden.

Ik deel mijn kennis, liefde en ervaring heel graag. Het geeft mij het gevoel dat ik werkelijk iets kan bijdragen aan een meer vreedzame en liefdevollere wereld, van binnen en buiten!

Informatie

Ontdek je innerlijke Ki-kracht door dagelijks te lopen! Ki-running is een ontspannen manier van (hard)lopen . De dagelijkse Ki-mile kost een kwartier tijd en zorgt voor:
1. Een fit en getraind lichaam 
2. Een positieve geest 
Wil je niet prestatiegericht (hard)lopen maar juist als dagelijkse ontspanning, dan is Ki-Running voor jou bedoeld

Tijdens de workshop leer je de techniek aan incl. de basis oefeningen, do-in, ademhalingsoefeningen en de juiste (hard)loophouding. En gaan we samen deze toepassen buiten in de natuur. Daarnaast krijg

Deze manier van (hard)lopen zorgt voor:
- een fit getraind lichaam, het versterkt je spieren en conidite, zodat je minder snel buiten adem bent
- een positieve geest, brainpower. het maakt de hersener actieer en gaat veroudering tegen
- het helpt je stress te vermindern (door aanmaak van gelukshormonen endorfine en serotine)
- ontspannen (hard)lopen is net zo effectief of nog effectiever als het dagelijks innemen van medicijnen tegen antidepressiva. En het het zorgt voor dieper slapen.
- het verbetert je libio. regelmatig sporten is goed voor je seksleen.
je doet het in de buitenlucht, waarbij vitamine D3 wordt aangemaakt.
- het geeft je toegant tot een extra energiebron en geeft je balans en zelfvertrouwen

Tijd

9.30 uur workshop
ca 1
2.00 uur afsluiting

Kosten

Ledenprijs € 35 pp (incl. BTW) voor workshop. Niet-leden € 45 (incl. BTW)

Locatie

Praktijk Essentials Movements, Strabeek 18,  Valkenburg

Deelnemers

Minimaal aantal deelnemers is 10 personen. Introducés zijn van harte welkom.

Link

www.essentialmovements.nl

Aanmelden

Deelname aan Female Connection is op uitnodiging.
Aanmelden kan via email naar
jacqueline@femaleconnection.nl.

Versterk je zelfvertrouwen door te zingen: 5 maart 2019 (datum onder voorbehoud)

Trainer Jean Notermans: 'Al heel wat jaren, eigenlijk al vanaf mijn prille jeugd, speel ik gitaar en zing er ook bij. Keer op keer merkte ik dat mensen dan graag willen meezingen. Na 30 jaar lekker intensief met muziek bezig te zijn, kwam ik op het idee om samen met mensen muziek te maken met als doel: innerlijke groei!'

Informatie

Iedereen maakt in zijn leven dingen mee die hij of zij als een negatieve ervaring opslaat. Vaak zijn dit dingen die al in de vroege kinderjaren gebeuren. Op basis hiervan gaan mensen overtuigingen creëren over zichzelf zoals: ‘Ik ben het niet waard, ik ben niet mooi, ik kan niet zingen’, enzovoort.

Deze overtuigingen zorgen ervoor dat er emotionele blokkades ontstaan en mensen gaan zich overlevingsstrategieën eigen maken die uiteindelijk niet helpend zijn. Enkele voorbeelden; ze hebben weinig zelfvertrouwen, durven niet goed te spreken in een groep of hebben moeite met ‘nee’ zeggen en voor zichzelf op te komen. Muziek maakt energie aan het stromen in het lichaam en helpt blokkades op te heffen.

Nu zul je denken: ik ga never nooit zingen! Dan is deze coaching helemaal op maat voor jou! Samen springen we in het diepe en gaan ontdekken waar jouw toon/kracht ligt. Het resultaat zal verbluffend zijn.

Enkele voorbeelden waarom muziek en zingen elangrijk voor je kan zijn:
- Muziek inspireert op natuurlijke wijze
- Leren door te ervaren en te voelen
- Muziek is een poort naar je eigen ik
- Doel is kracht en potentie

Tijd

18.00 uur diner
19.15 workshop

22
.00 borrel
22.30
afsluiting

Kosten

Ledenprijs € ntb pp (incl. BTW) voor workshop. Niet-leden € ntb (incl. BTW)

Locatie

La Source, Strucht 6, Schin op Geul (www.lasource.nl)

Deelnemers

Minimaal aantal deelnemers is 10 personen. Introducés zijn van harte welkom.

Link

https://www.facebook.com/jean.notermans.3  

Aanmelden

Deelname aan Female Connection is op uitnodiging.
Aanmelden kan via email naar
jacqueline@femaleconnection.nl. 
Home Agenda Wie zijn wij Leden Nieuwsbrieven Actueel Links Boeken Contact
BK-Internetdienst