Home

Agenda

Wie zijn wij

Leden

Nieuwsbrieven

Actueel

Links

Boeken

Contact

Uitwaaiweekend aan Belgische kust:
vrijdag 28-zondag 30 juni 2019

Informatie

En,….. gaan jouw gedachten ook weleens uit naar een heerlijke strandwandeling, waarbij je alles de boel de boel laat? Even niets meer doen. Niet meer denken aan al je verplichtingen, helemaal los komen van de dagelijkse sleur. Meimerende diepgang in een meditatie………..
Je overgeven aan de handen van een ervaren masseuse, die je huid zacht en waar nodig stevig masseert, met een welriekende olie?
Een onverwacht advies of raad ontvangen, van een overleden dierbare, je gids of Meester.
Dit alles kan onder de ervaren begeleiding, van Theo Leijser en Yvonne Bindels.

Ook in het weekend: Aura oefeningen om je eigen energieveld te herstellen en aan te vullen.

Programma

Vrijdag
12.00 Vertrek uit Geleen
15.00 Aankomst, acclimatiseren
17.00 Wandeling
18.30 Diner
21.00 Meditatie
21.30 Vrij of massage

Zaterdag
08.00 Opstaan, ontbijt
10.00 aura oefening / Klankschaal meditatie
11.00 Wandeling
13.00 Lunch
14.00 shoppen of massage
18.00 Diner
20.00 Boodschappen “Gene Zijde” dmv voorwerp of foto’s van levende en overleden personen.

Zondag
08.00 Opstaan, ontbijt
09.30 Klankschaal meditatie.
10.00 Wandeling
12.30 Lunch
14.00 Afscheid, naar huis.
Trainer

"Mijn naam is Theo Leijser. Ik ben geboren op 21 juli 1966, getrouwd met een lieve vrouw en vader van drie prachtige dochters en 2 mooie zonen, waarvan de 3 jongste geadopteerd zijn uit China.

Onze biologische zoon is in 2000 overleden, voor mij en mijn gezin uiteraard erg ingrijpend. Maar tevens ook een ommezwaai in mijn leven en in mijn ervaringen met het spirituele. Als kind had ik al allerlei spirituele ervaringen, maar omdat niemand mij echt begreep werden deze gevoelens naar de achtergrond verdrongen.

Door het overlijden van onze zoon vielen al mijn zekerheden weg en werd ik gedwongen om deze verdrongen zaken weer toe te laten. Het drong tot mij door dat ik iets kon betekenen voor andere mensen door als een soort katalysator te fungeren en hun eigen krachten en talenten te laten ontdekken. Als vanzelf kwamen er een heleboel mensen op mijn pad waar ik iets voor heb mogen betekenen. Door de snelle groei van de praktijk besefte ik dat de combinatie met mijn baan bij DSM niet meer haalbaar was. Daarom heb ik de keuze gemaakt om per 1 januari 2008 fulltime te gaan werken in de praktijk. Zeker ook om meer tijd vrij te maken voor mijn gezin, dat voor mij heel belangrijk is.'

Tijd

Vertrek vanuit Zuid-Limburg op vrijdag 12.00 uur. Terugreis vanuit Oostende rond 14.00 op zondag.

Kosten

Ledenprijs € 160 pp (incl. BTW). Niet-leden € 180 (incl. BTW)
In begrepen in de prijs: overnachtingen ( 2x) ontbijt en lunch.
Niet inbegrepen in de prijs:
- 2 x diner ca. € 20,00
- Massage/ Reiki behandeling ½ uur € 15,00 of 1 uur € 27,50. Apart bij te boeken

Locatie

Peter Benoitstraat 55, Oostende, Belgie. Het betreft een recent gerenoveerd herenhuis. Kamers worden zoveel mogelijk in overleg ingedeeld.

Deelnemers

maximaal 10 personen

Link

www.hetlevenspad.nl

Aanmelden

Deelname aan Female Connection is op uitnodiging.
Aanmelden kan via email naar
jacqueline@femaleconnection.nl.

Vitaliteit vanuit jouw koekenpan: dinsdag 1 oktober 2019

Informatie

Waarom heb ik continu koude voeten en waar komt mijn onbedwingbare snoeplust vandaan? Waar is mijn fut gebleven? Hoe kan ik zelf goede gerechten bereiden? Hierop krijg je tijdens deze interactieve workshop antwoorden en leer je de vijf elementen voedingsleer in een notendop kennen.

In Nederland is de vijf elementenleer een begrip, vooral door de boeken van Barbara Temelie. Deze moderne voedingsleer is gebaseerd op de traditionele Chinese medicijnen (TCM) en is compleet aangepast aan de Westerse behoeftes en levensstijl. Genieten en met smaak eten staan centraal; strenge verboden bestaan niet.

Tijdens deze workshop maak je een boeiende reis door de theorie van de vijf elementenvoedingsleer en ga je zelf aan de slag met koken.

Je leert waarom je niet door te hongeren maar door te eten afvalt; hoe spijsverteringsproblemen, te veel piekeren en cellulitis samenhangen en hoe je jouw lichaam en geest door passende voeding aan meer weerstand en levensvreugde kunt helpen. 

Tijdens de workshop krijgt je zowel recepten als praktische tips hoe je een gezonder voedingspatroon gemakkelijk in de keuken van alledag kunt toepassen.

Op deze avond gaan we in vogelvlucht door de theorie van de 5 elementen voedingsleer en  zetten we de tips gelijk om naar gerechten waar je blij van wordt. We sluiten de avond af met een proeverij en een heerlijk wijntje.
Trainer Melanie Magnée: 'Van kinds af aan worstelde ik met allerlei lichamelijke ongemakken en kon mij nooit iemand echt helpen. Er ontstond een onbalans in mijn lichaam en psyché, waardoor mijn levensvreugde en energie minder werd. Totdat ik in 2012 in Wenen in aanraking kwam met de 5 Elementen Voedingsleer vanuit de Chinese geneeskunde. Voor mij ging een nieuwe wereld open. Mijn enthousiasme was zo groot dat ik diverse opleidingen volgde en in 2014 S❤ulkitchen oprichtte. Een bedrijf dat werkt met de 5 Elementen Voedingsleer, gelaatkunde en numerologie. Met Soulkitchen zet ik iets neer waar ik zelf écht behoefte aan had.  

De kunst is om jouw uitdaging te verbinden met mijn kennis, te zoeken  naar de oorzaak én een bij jou passende oplossing. Mijn passie ligt erin  om dit samen met jou te ontdekken, jou in je kracht te zetten en je te laten stralen!'

Tijd

17:30 inloop
18:00 start programma
22:30 afsluiting

Kosten

(Kook)workshop met info voor thuis, alle ingrediënten en drankjes: ledenprijs € 70 (incl.btw), niet-leden € 85 (incl. btw)

Locatie

Coninx keukens, veiling weg 7, 6247 EP Gronsveld

Deelnemers

Minimaal 6 personen - Maximaal 10 personen. Introducees zijn van harte welkom.

Link

www.soulkitchen.pro

Aanmelden

Deelname aan Female Connection is op uitnodiging.
Aanmelden kan via email naar
jacqueline@femaleconnection.nl.

Ik en de ander: 29 oktober 2019

Informatie Je verbonden voelen met jezelf en de ander, daar gaat het om in deze workshop. Hoe blijf je in contact met jezelf en ben je ook met je aandacht bij de ander? Wat voel je? Wat denk je? Wat doet de reactie van de ander met je? Wanneer voel je je verbonden en wanneer niet? Hoe voelt het als de verbinding niet wederzijds is of verbroken wordt? Hoe herstel je als je het contact met jezelf verliest en verzandt in (pieker) gedachten of afstandelijk, afwerend gedrag?

Binnen verschillende dramatherapeutische technieken nemen we jullie op reis naar verbondenheid in jezelf en met de ander. Deze technieken werken bekrachtigend voor communicatie, verandering in houding, waarden, gevoelens, doelen en empathische vaardigheden. Om betekenisvolle relaties te versterken is het belangrijk om een ander perspectief te vinden in de omgang met anderen. Het is een manier van leven die gaat over het vinden van de juiste woordkeuze en de juiste verwoording van gevoelens

Dramatherapie gaat over het herstellen van sociale relaties. De pijn helen die kan ontstaan in sociale relaties. Door in dramatherapie hieraan te werken kan men de ‘verschrikkelijke ander’ weer als mens zien, niet alleen kijken door een bril van frustraties maar met een onbevangen blik. Dit bevordert de communicatie (“leren dansen in praten”) tussen beiden.

De transactionele analyse gaat uit van de benadering dat een opgroeiend kind probeert de wereld en zijn plaats erin te begrijpen door een script op te stellen. Ouders en andere belangrijke personen in het leven van het kind hebben een belangrijke invloed op het ontstaan ervan. Het script wordt gedurende de verdere levensloop steeds aangepast maar de kern en uitgangspunten ervan worden al in de vroege jeugd vastgelegd. De transactionele analyse beschrijft dat mensen steeds weer opnieuw de strategieën uit hun kindertijd toepassen, ook als dat tot pijn of mislukking leidt. In deze therapievorm wordt gekeken hoe je jouw ‘geschreven script’ kunt aanpassen en herstellen op een gezonde manier door bewust te raken van je gedrag ten opzichte van anderen.
Trainers Roos Vallentin: Ik ben 34 jaar en moeder van twee prachtige dochters. Mijn passie voor persoonlijke ontwikkeling is er altijd al geweest. Ik ben sinds 2006 werkzaam als dramatherapeut. Ik heb als dramatherapeut op veel verschillende plekken mogen werken met veel verschillende mensen. In een rijk kinderziekenhuis, met daklozen met een psychiatrische stoornis, TBS gestelde mannen en nu het U-Center in Epen. Hier krijg ik de vrijheid om mijn eigen spirituele invloeden, werkvormen en methoden toe te passen in de praktijk. Mijn kracht is om empathisch en verbindend te werken, iets wat we ook binnen onze workshop hopen over te kunnen brengen.

Fleur van den Elzen: Ik werk als (psycho)dramatherapeut bij U-center in Epen. Daarnaast heb ik een eigen bedrijf waar ik me richt op dramatherapie, spreken in het openbaar en maandelijks een evenement organiseer genaamd psychology unwrapped om meer bewustwording te creëren over mentale problematiek. Ik ben geboren met een grote dosis aan nieuwsgierigheid en liefde voor leren. 

Ik kwam voor het eerst in aanraking met dramatherapie toen ik als Nanny in Londen een dramatherapeut aan het werk zag. Ik had een bijzonder “zeker weten” gevoel dat dit vak/ deze studie bij mij past. Ik kan het leven soms observeren als een groot schouwtoneel. De interacties die op straat plaatsvinden, de ontmoetingen tussen mensen die confronterend, ontroerend, innig, welgemeend, verwonderend, speels maar ook kleurloos of onverschillig kunnen zijn. 

Dramatherapie is een manier om je verhaal te vertellen zonder het verbaal te hoeven uiten. Een manier om emoties de vrije weg te laten en om in rollenspel te kiezen voor een ander (positiever) einde aan vervelende gebeurtenissen. Het geeft de mogelijkheid om weer opnieuw te dromen, fantaseren en zich sterker te voelen. Imaginatie is een krachtig instrument!

Tijd

17.30-19.00 uur: ontvangst met maaltijd
19.00–21.30 uur: workshop
21.30-22.30 uur: borrel

Kosten

€ 75 (incl. BTW) voor workshop, maaltijd en drankjes . Niet-leden € 90 (incl. BTW).

Locatie

La Source, Strucht 6, Schin op Geul (www.lasource.nl)

Deelnemers

Minimaal aantal deelnemers is 8 personen. Introducés zijn van harte welkom.  

Link

 

Aanmelden

Aanmelden kan via email naar jacqueline@femaleconnection.nl.

Meditatie(s) voor elke dag: januari 2020

Informatie programma volgt

Trainer

Eef Langenveld en Jacqueline Wenting, initiatiefnemers van Female Connection.

Tijd

18.00 uur diner
19.15 workshop

22
.00 borrel
22.30
afsluiting

Kosten

Ledenprijs € 60 pp (incl. BTW) voor workshop, diner en drankjes. Niet-leden € 75 (incl. BTW)

Locatie

La Source, Strucht 6, Schin op Geul (www.lasource.nl)

Deelnemers

Minimaal aantal deelnemers is 8 personen. Introducés zijn van harte welkom.

Link

www.balansinwerkenleven.eu

Aanmelden

Deelname aan Female Connection is op uitnodiging.
Aanmelden kan via email naar
jacqueline@femaleconnection.nl. 
Home Agenda Wie zijn wij Leden Nieuwsbrieven Actueel Links Boeken Contact
BK-Internetdienst