Nieuwsbrief nummer 110, 3 mei 2013

Uitnodiging workshop woensdag 29 mei
We nodigen je van harte uit voor de interactieve workshop  "De overgang; achteruitgang of opstap naar een nieuwe levensfase?" op woensdag 29 mei 2013 door Mariska van der Werf en Marie-JosÚ Spee.

Hieronder vind je meer informatie over de workshop en hoe je je kunt aanmelden.

De overgang; achteruitgang of opstap naar een nieuwe levensfase?
Iedere vrouw komt vroeg of laat in de overgang. Dat kan op een natuurlijke manier of als gevolg van een ziekte of medische ingreep. Een periode van het leven wordt afgesloten en het lichaam zal een nieuwe balans moeten gaan zoeken. Voor de meeste vrouwen gaat dit gepaard met allerhande klachten. Een klein gedeelte heeft er nauwelijks last van.

Marie-JosÚ Spee informeert je tijdens deze avond over het lichamelijke proces van de overgang; wat gebeurt er in je lichaam en hoe zijn de verschillende klachten te verklaren. Ook gaat zij in op de betekenis van de overgang als fase in het leven. Als vrouw sta je op een kruispunt in het leven. Vaak is er nog de zorg voor puberende kinderen, voor ouders die extra zorg nodig hebben, het werk, een partner en daarbij gaat dan ook nog het lichaam opspelen. Het is een periode waarin loslaten een belangrijk thema wordt. Op dit kruispunt bepaal je hoe je de komende jaren gaat invullen, waar je voor gaat kiezen na al die jaren van zorg voor anderen. Wat vind jij belangrijk in dit leven en hoe gaan de komende jaren gestalte krijgen. Was het tot nu toe goed mogelijk om alles van je lichaam te eisen, in deze fase zal je merken dat je lichaam meer zorg nodig heeft, dat jij meer zorg aan jezelf moet besteden en dat je zuiniger met jezelf moet omgaan.

Mogelijke vragen die aan bod komen zijn: slaapstoornissen, stemmingswisselingen, een lichaam waar de veroudering in zichtbaar wordt; hoe kan ik daar het beste mee om gaan? Wat zijn de mogelijkheden als klachten te overheersend worden? Op wat voor manier kan ik invloed uitoefenen, meer vat krijgen op mijn klachten. Wat kan ik bereiken met voeding en beweging? Wat zijn alternatieve behandelmogelijkheden? Hoe kan ik preventief omgaan met risicofactoren als osteoporose, overgewicht, verhoogd cholesterol en diabetes mellitus.
De overgang is een levensfase waarin je lichamelijke, psychische, sociale en spirituele veranderingen ervaart. Mariska van der Werf zal met name ingaan op het belang van acceptatie, zelfreflectie, loslaten, een positief zelfbeeld, het regisseren van je eigen leven en het maken van keuzen. Daarnaast geeft zij aandacht aan eenvoudige natuurlijke manieren om de overgang te ervaren als een bron van kracht. Je kunt van alles doen met geestkracht, energetische technieken en andere natuurlijke hulpmiddelen. Veel boeken beschrijven de overgang als een gebrek, een ziekte, een bron van lijden. Mariska ziet het proces liever als een transformatie waarin de overgang wordt beleefd als een zinvolle periode waarin je afscheid neemt van onnodige ballast en waarin je je voorbereidt op de volgende levensfase. De overgang vraagt je stil te staan bij jezelf en de keuzes die je maakt. Vaak komt er een einde aan de dagelijkse zorg voor de kinderen en de bewijsdrang.

Mariska van der Werf en Marie-JosÚ Spee

Mariska van der Werf (1960) is polyenergetisch therapeut,
coach en trainer. Zij is auteur van het boek 'Geluk is een keuze'; een handboek voor zelfheling en een wegwijzer naar een gelukkiger leven.
Mariska geeft de opleiding Energetische Therapie, de Leergang Inner-Management en allerlei cursussen en workshops. Zij heeft haar praktijk op Vakantie- en Vitaliteitscentrum "Hoeve Rott" in Vijlen, waar zij ook Vitaliteitsweken verzorgt.
 

Marie-JosÚ Spee is gediplomeerd overgangsconsulente van overgangsconsulentepraktijk GoedOver! in Valkenburg. Zij is aangesloten bij de VVOC, de beroepsvereniging van overgangsconsulenten.

 www.gelukiseenkeuze.nl

De menopauze is het omslagpunt waarin je jezelf als vrouw ontdekt, op de eerste plaats zet, goed voor jezelf zorgt en je uitspreekt over wat je wilt, voelt en vindt zonder gevoelens van schaamte of schuld of het gevoel anderen tekort te doen. Uit onderzoek is gebleken dat oudere vrouwen gelukkiger, zelfbewuster en evenwichtiger zijn. Ze hebben meer zelfvertrouwen, rust en relativeringsvermogen en varen meer op hun intu´tie. Oudere vrouwen zijn meer in het hier en nu en genieten daarom meer van het leven.
In deze workshop kun je persoonlijke vragen stellen en is er de mogelijkheid voor het uitwisselen van ervaringen. Je ontvangt informatiemateriaal na afloop.

Programma
17.30-19.00 uur: ontvangst met maaltijd
19.00–22.00 uur: workshop
22.00-22.30 uur: borrel

Locatie
De bijeenkomst vindt plaats in La Source in Schin op Geul (www.lasource.nl). Adres: Strucht 6, Schin op Geul. Er is voldoende parkeergelegenheid.

Kosten en aanmelding
De kosten voor de bijeenkomst incl. workshop, drankjes en diner bedragen € 70 pp (incl. BTW), € 85 (incl. BTW) voor niet-leden.

Minimaal aantal deelnemers is 10 personen, maximaal 20 personen. IntroducÚs zijn van harte welkom.

Je kunt je aanmelden via e-mail jacqueline@femaleconnection.nl.  De inschrijving is definitief na ontvangst van je betaling van het bedrag op rekeningnummer 811.46.81 tnv Projacq Management BV te Mechelen. Voorafgaand aan de workshop ontvang je een bevestiging en factuur per e-mail.

Agenda Female Connection 2013
Houd de agenda in de gaten op de web site. Wil je verzekerd zijn van een plek bij een van deze workshops, meld je dan alvast aan via jacqueline@femaleconnection.nl.

datum tijd thema workshop trainer locatie

woensdag 29-5-2013

17.30-22.30

De overgang: achteruitgang of opstap naar een nieuwe levensfase?

Mariska van der Werf
Marie-JosÚ Spee
www.gelukiseenkeuze.nl

La Source, Schin op Geul

dinsdag
25-6-2013

19.15-22.00

Inleiding tot het boeddhisme en meditatie

Gen Kelsang Namkhyen
www.kmcnederland.nl

Kadampatempel,
Schin op Geul

woensdag 11-9-2013

17.30-22.30

Leven naar je waarden, hoe doe je dat?

Aline Kruit
www.kruitknops.nl

La Source, Schin op Geul

woensdag 2-10-2013

14.00-22.30 

Arbeids- en Organisatieopstellingen

Ineke van Keulen
www.opstellingen-zuidlimburg.nl

Hof van Bommerig, Mechelen

woensdag 2-11-2013

avond

Uitje naar smart&sexy theatershow

Lisa Portengen
www.smartensexy.nl

Munttheater Weert

We kijken uit naar een verhelderende bijeenkomst waarin we vol vertrouwen  het onvermijdelijke proces van de overgang kunnen ervaren of tegemoet zien als een waardevolle nieuwe levensfase.

Hartelijke groeten,

Eef Langenveld, eef@femaleconnection.nl
Jacqueline Wenting, jacqueline@femaleconnection.nl

Bekijk de web-site www.femaleconnection.nl