Nieuwsbrief nummer 111, 26 mei 2013

Uitnodiging workshop dinsdag 25 juni
We nodigen je van harte uit voor de workshop  "Inleiding tot het Boeddhisme en meditatie" op dinsdag 25 juni 2013 bij het het Kadampa Boeddhistisch meditatiecentrum (KMC) in Schin op Geul door Residentieel Leraar van het KMC Nederland Gen Kelsang Namkhyen.

Hieronder vind je meer informatie over de workshop en hoe je je kunt aanmelden.


Workshop "Inleiding tot het Boeddhisme en meditatie"
Wij kiezen voor deze workshop over Boeddhisme en meditatie, omdat het gedachtegoed van het Boeddhisme ons erg aanspreekt en omdat dit zo toepasbaar is in het dagelijks leven. Vandaar dat Eef en Jacqueline het KMC in Schin op Geul hebben bezocht om een lezing bij te wonen van leraar Namkhyen, die op een eenvoudige manier het Boeddhistische gedachtegoed overbrengt. Het maakt niet uit of je al ervaring hebt met meditatie.
Het Kadampa Meditatie Centrum (KMC) Nederland is het hoofdcentrum van de Nieuwe Kadampa Traditie in Nederland. Hier kun je de rust en ruimte vinden om alles te leren over boeddhisme en meditatie. Het is gelegen aan de rand van het dorpje Schin op Geul.

Wij bezoeken de tempel van KMC in Schin op Geul en krijgen van de Residentieel Leraar Gen Kelsang Namkhyen (Nederlandstalig) een begrijpelijke inleiding over het boeddhisme en meditatie. Dit vindt plaats in de prachtige tempel met indrukwekkend altaar met o.a. grote Boeddha beelden.

Gen Kelsang Namkhyen

De Residentieel Leraar van het Kadampa Meditatie Centrum Nederland is Gen Kelsang Namkhyen. Hij is in 1999 ingewijd als boeddhistische monnik en bestudeert en beoefent al jarenlang het Kadampa Boeddhisme als student van Geshe Kelsang Gyatso.

Zijn diepe begrip en zijn heldere verklaringen van de leer van Boeddha maken hem een zeer geliefd leraar.

 www.kmcnederland.nl

Deze lezing met meditaties geven een goede inleiding tot boeddhisme en meditatie. We leren o.a. hoe we Boeddha's advies kunnen gebruiken om de problemen die we in ons dagelijks leven tegenkomen op te lossen. Op deze manier leren we innerlijke vrede en geluk te ervaren in ons dagelijks leven.

Inhoud lezing:
• Een inleiding tot het boeddhisme.
• Een inleiding tot meditatie met begeleide meditatieoefening(en)
• Een rondleiding door de Tempel met een uitleg over het altaar

Inleiding tot het Boeddhisme
De stichter van het Boeddhisme in deze wereld was Boeddha Shakyamuni die ongeveer twee en een half duizend jaar geleden in India leefde en onderwees. Sinds die tijd hebben miljoenen mensen over de gehele wereld het zuivere spirituele pad dat hij onthulde gevolgd.

Boeddha heeft verklaard dat al onze problemen en al ons lijden voortkomen uit verwarde en negatieve geestestoestanden en dat al ons welzijn en geluk voortkomen uit vredige en positieve geestestoestanden.

Blijvende vrede en geluk
Hij onderwees methoden voor het geleidelijk overwinnen van geestestoestanden, zoals boosheid, jaloezie en onwetendheid en voor het ontwikkelen van positieve geestestoestanden, zoals liefde, mededogen en wijsheid. Door deze methoden zullen we blijvende vrede en geluk gaan ervaren.

De methoden werken voor iedereen, in elk land, van elke leeftijd. Als we er eenmaal zelf ervaring mee hebben gekregen dan we kunnen we deze overdragen aan anderen, opdat ook zij van dezelfde voordelen kunnen genieten.

De Boeddhistische levenswijze – van vrede, liefdevolle vriendelijkheid en wijsheid – is vandaag de dag net zo relevant als toen Boeddha in het India van vroeger verscheen.

Door Boeddha’s onderwijs in de context van onze familie en werkverplichtingen in de praktijk te brengen, ontdekken we dat dit onovertroffen methoden verschaft om de dagelijkse moeilijkheden en problemen op te lossen.

Waarom mediteren?
Het doel van meditatie is om onze geest rustig en vredig te maken. Als onze geest rustig is dan zullen we vrij zijn van zorgen, stress en mentaal ongemak, en dus zullen we werkelijk geluk ervaren; maar als onze geest niet vredig is, dan zullen we het erg lastig vinden om gelukkig te zijn, zelfs al leven we in de beste condities. Als we mediteren, dan zal onze geest geleidelijk aan steeds rustiger worden en zullen we een zuiverder vorm van geluk ervaren. Uiteindelijk zullen we in staat zijn om altijd gelukkig te zijn, zelf onder de moeilijkste omstandigheden.

Programma
19.00-19.30 uur: ontvangst met koffie/thee
19.30–21.30 uur: lezing
21.30-22.00 uur: koffie/thee en bezoek winkeltje voor geďnteresseerden

Locatie
Kadampa Meditatie Centrum Nederland, Graafstraat 39, Schin op Geul.

Kosten en
De kosten voor de bijeenkomst voor leden: € 7,50 pp voor lezing en koffie/thee na afloop. Voor niet-leden: € 22,50. Ter plaatse te betalen.

Aanmelding
Je kunt je aanmelden via e-mail jacqueline@femaleconnection.nl.  Voorafgaand aan de workshop ontvang je een bevestiging per e-mail.

Minimaal aantal deelnemers is 8 personen, maximaal 25 personen. Introducés zijn van harte welkom.

Agenda Female Connection 2013
Houd de agenda in de gaten op de web site. Wil je verzekerd zijn van een plek bij een van deze workshops, meld je dan alvast aan via jacqueline@femaleconnection.nl.

datum tijd thema workshop trainer locatie

dinsdag
25-6-2013

19.15-22.00

Inleiding tot het boeddhisme en meditatie

Gen Kelsang Namkhyen
www.kmcnederland.nl

Kadampatempel,
Schin op Geul

woensdag 11-9-2013

17.30-22.30

Leven naar je waarden, hoe doe je dat?

Aline Kruit
www.kruitknops.nl

La Source, Schin op Geul

woensdag 2-10-2013

14.00-22.30 

Arbeids- en Organisatieopstellingen

Ineke van Keulen
www.opstellingen-zuidlimburg.nl

Hof van Bommerig, Mechelen

woensdag 2-11-2013

avond

Uitje naar smart&sexy theatershow

Lisa Portengen
www.smartensexy.nl

Munttheater Weert

We hopen jullie op 25 juni te zien!

Hartelijke groeten,

Eef Langenveld, eef@femaleconnection.nl
Jacqueline Wenting, jacqueline@femaleconnection.nl

Bekijk de web-site www.femaleconnection.nl