Nieuwsbrief nummer 133, 9 juli 2014

Uitnodiging workshops augustus / september 2014
Voordat de zomervakantie start, willen we je graag uitnodigen voor de Female Connection workshops "Kennismaking Sjamanisme" op vrijdag 29 augustus en zaterdag 6 september, geleid door John DelaHaije en de "Sjamanistische Droomreisavond"op woensdagavond 3 en 10 september. Hieronder vind je meer informatie over de workshops en hoe je je kunt aanmelden.

Inleiding Sjamanisme
Sjamanisme is een oud natuurlijk weten, een levensfilosofie, waar je bewust je eigen kracht, de krachten van de natuur en krachten uit andere dimensies met respect gebruikt. Het sjamanisme wordt als de oudste heelmethode van de mensheid beschouwd. Door de zelfgenezende kracht van het lichaam en de geest - die een ieder van nature heeft - te activeren is men in staat het helingsproces in gang te zetten. De ‘oersjamanen’ zijn echter in onze wereld zeldzaam geworden. Hier en daar zijn ze echter nog, zoals in Noord en Zuid-Amerika, Afrika, IndonesiŽ, SiberiŽ, AustraliŽ.

Vroeger was er dus de sjamaan. Nu heeft men doctoren, specialisten en psychologen. Maar wie refereert er aan de innerlijke kracht die in een ieder van ons huist? De hedendaagse sjamaan, de shamanic practitioner, neemt uit de verschillende tradities die onderdelen eruit die voor hem van belang zijn, waar hij mee kan werken, die voor hem goed voelen. Hij werkt dan met deze mix van kennis en schept op die manier zijn eigen sjamaanse traditie. Zijn eigen manier van werken. Zo past sjamanisme weer in onze huidige wereld, op een manier dat het weer te begrijpen valt voor de “moderne” mens. Dit is dringend nodig. De mensheid heeft vergeten hoe het is om in harmonie met moeder aarde te leven en om zichzelf en anderen te respecteren en vaak ook, lief te hebben.

Workshop "Kennismaking Sjamanisme"
vrijdag 29 aug. of zaterdag 6 sept

Programma
10.00 uur Ontvangst met koffie en thee
-Korte kennismaking
-Oorsprong en verhalen sjamanisme
-De werktuigen van de sjamaan (o.a. trommel, ratel, medicijnbuidel, krachtvoor-werpen)
Lunch
-Smudging/reiniging ceremonie
-CeremoniŽle opening van de cirkel
-Droomreis
-Maak je eigen krachtvoorwerp
18.00 Afsluiting onder het genot van een drankje rond 18.00 uur
Ca 19.00 Einde workshop

Zijn er speciale wensen betreffende de lunch, dieet of allergie dan horen we dat wel.

Workshops aug/sept

John DelaHaije (1960): “Na jaren voor dezelfde werkgever te hebben gewerkt kwam er een moment in mijn leven waar het allemaal niet zo goed met me ging en ik op zoek ben gegaan naar een alternatieve manier om heling te vinden. Het reguliere circuit bracht me niet wat ik op dat moment nodig had.

Zo ben ik, met dank aan mijn overleden vrouw Pascale, in aanraking gekomen met spiritualiteit en het sjamanisme. Geholpen door verscheidene mensen die op mijn pad kwamen heb ik mogen leren en mezelf ontwikkelen. Energetisch heb ik meerdere initiaties mogen ontvangen. Deze heb ik dankbaar in ontvangst genomen en aanvaard.

Eenmaal de weg van de spiritualiteit ingeslagen integreer je het in je leven, wordt het een deel van de mens die je bent, leef je het. Het heeft mijn leven verrijkt, me laten groeien en zeker ook sterker gemaakt. Mijn intentie is het dan ook om dit gevoel, deze wetenschap en kennis met zoveel mogelijk mensen te delen om een ieder die er voor open staat dit overweldigende geluksgevoel te laten beleven.

Leef in liefde en harmonie vanuit je innerlijke kracht."

We gaan in de workshop onze verborgen en zelfhelende kracht opnieuw activeren.
Het herontdekken en opnieuw integreren van verloren kennis en gevoelens, een natuurlijk weten, weer onderdeel van jezelf maken. Eigenlijk dus de zoektocht naar jezelf, zonder alle invloeden van buiten af.

Sjamanisme betekent ervaren. Je eigen ervaring staat centraal. Vandaar ook de sjamanistische droomreis die jullie zelf gaan maken:
Op het geluid van de sjamanentrommel ga je op reis.
De trommel is je verbinding met onze alledaagse wereld, zie het als een anker.
Naast deze “middenwereld”, de wereld waarin we leven, de alledaagse werkelijkheid, zijn er nog 2 werelden, dit zijn de niet alledaagse werkelijkheden.
De “benedenwereld” die zich meestal als een prachtig stuk natuur laat zien waar je contact kunt maken met de wezens die daar leven en eventueel een boodschap voor je hebben, en de “bovenwereld” waar de hogere wezens thuis zijn. Denk hier aan engelen gidsen en andere helpers. Ook daar ben je in staat om met deze wezens in contact te treden om zo antwoorden te vinden.
Je zult die wereld betreden die je eigen ziel je laat zien.
In de benedenwereld ga je contact maken met het krachtdier dat op dit moment jou kan helpen in je leven. Er bestaat zelfs de mogelijkheid dat je dit krachtdier mee terug mag nemen naar hier, de alledaagse werkelijkheid, zodat het je hier kan helpen met zijn boodschappen en krachten.
Als de reis beŽindigd is, geef ik waar ik kan een uitleg over je reis en de betekenis van het krachtdier dat je mee hebt mogen nemen.

Aan het einde van de middag gaan we een krachtvoorwerp maken. Vanuit het sjamanisme wordt veel gewerkt met krachtvoorwerpen, vaak takken die verbonden waren met de spirits waar degene mee werkten. De voorwerpen werden beschilderd, bewerkt en versiert met leer, suŤde en veren. Bij het maken van een krachtvoorwerp kruip je even diep naar binnen. Je denkt na over de krachten die op dat moment bij je zijn en welke je wilt versterken door middel van dit voorwerp.
Ik vraag aan iedere deelnemer om een stok mee te nemen voor je eigen krachtvoorwerp. Ga met een open mind de natuur in en laat de stok jou maar vinden...

Kledingadvies: Houd rekening met je kledingkeuze en de weersverwachting, we zitten nl. het grootste gedeelte van de dag in de buitenlucht bij een vuurtje. Alleen de droomreis is binnenshuis.

Kosten dag workshop (keuze uit 29 aug of 6 sept)
€ 90 pp voor workshop incl. lunch en drankjes. Niet-leden € 105

Workshop "Sjamanistische Droomreisavond"
woensdag 3 of 10
september

Programma
19.15 Ontvangst
-uitleg droomreis
-uitleg krachtdieren
-ceremoniŽle opening cirkel
-de droomreis zelf op het slaan van de sjamaanse handdrum
-uitleg van je reis
-voor thee en water is gezorgd
ca 22.00 uur Afsluiting

Zie de uitleg over de sjamanistische droomreis hierboven. Deze droomreis is ook onderdeel van de dagworkshop.

Kosten avond workshop  (keuze uit 3 of 10 sept.)
€ 20 pp. Niet-leden € 35

Locatie en aanmelding
De workshops vinden plaats in
Houthem (Gem. Valkenburg)
Je kunt je aanmelden via e-mail jacqueline@femaleconnection.nl. Geef aan voor welke datum je je aanmeldt.

Het aantal deelneemsters per datum bedraagt minimaal 4 en maximaal 6 personen. Introducťs zijn van harte welkom. De volgende personen hebben zich reeds aangemeld:

3 september 6 september:
Sarah Klein Haneveld
Jacqueline Wenting
Jacky de Vos
Josť Senden
Helena Meijers
Jacqueline Wenting

Agenda Female Connection 2014
Houd de agenda in de gaten op de web site. Wil je verzekerd zijn van een plek bij een van deze workshops, meld je dan alvast aan via jacqueline@femaleconnection.nl.

datum tijd thema workshop trainer locatie

vrijdag
29-8-2014
zaterdag
6-9-2014

10.00-19.00

Kennismaking Sjamanisme (max 6 pers. per datum)

John DelaHaije

Houthem Sint-Gerlach

woensdag 3-9-2014 10-9-2014

19.15-22.00

Sjamanistische droomreisavond
(max 6 pers. per datum)

John DelaHaije

Houthem Sint-Gerlach

vrijdag
17-10-2014

15.00-22.30

Hoe je van stress je vriend kunt maken

Carla de Waal
www.koerswijs.nl

La Source, Schin op Geul

woensdag 12-11-2014

17.30-22.30

Lachyoga

Jacqueline Jabocs
www.avaloncare.nl

La Source, Schin op Geul

woensdag 10-12-2014

19.00-22.30

Filmavond 'Geen Excuus' van Wayne Dyer

La Source, Schin op Geul

Wil jij kennis maken met en de kracht van het sjamanisme ervaren? Meld je dan aan voor deze workshop!

Hartelijke groeten,

Eef Langenveld, eef@femaleconnection.nl
Jacqueline Wenting, jacqueline@femaleconnection.nl

Bekijk de web-site www.femaleconnection.nl