Nieuwsbrief nummer 136, 28 oktober 2014

Uitnodiging workshop 12 november 2014
We willen je graag uitnodigen voor de Female Connection workshop "Lachyoga" op woensdag 12 november, geleid door Jacqueline Jacobs. Hieronder vind je meer informatie over de workshop en hoe je je kunt aanmelden.

Workshop "Lachyoga"

Door de eeuwen heen hebben filosofen, medici en wetenschappers de positieve effecten van lachen onderzocht en beschreven. Lachen om humor, een humoristische kijk op het leven, zomaar lachen zonder reden en zelfs een glimlach op je gezicht leveren een positieve bijdrage tot genezing van allerlei kwalen en ziektes.

Lachyoga is in 1995 ontwikkeld door dr. Madan Kataria als interne geneeskundige en cardioloog in Bombay India. Lachen zorgt voor een verhoging van de aanmaak van het hormoon endorfine. Dit hormoon wordt ook wel de “natuurlijke morfine” genoemd en zorgt ervoor dat pijn gereduceerd wordt en je je ontspannen voelt.    Bij het lachen worden eveneens de hormonen serotine en dopamine aangemaakt, welke als anti-depressiva in het lichaam fungeren. Bovendien kent het lichaam niet het verschil tussen een echte lach of een namaak lach. Dus ook doen alsof is goed. Uiteindelijk ga je echt lachen.

En waar zorgt lachen nog meer voor:
- Verlaging van de stresshormonen epineprine en cortisol;
- Verbeterde zuurstofopname door het lichaam;
- Goede doorbloeding van de organen waardoor ze beter gaan functioneren omdat je ze met lachen masseert;
- Je gezichtsspieren worden getraind waardoor de gezichtshuid sterk wordt doorbloed met als gevolg dat deze soepel blijft (minder rimpels) en natuurlijk zorgt dit voor een gezonde blos op je wangen;
- Als je lacht kun je niet nadenken, je maakt je “hoofd leeg” en daar wordt je creativiteit door gestimuleerd.      
- Lachen verbetert de weerstand in ons lichaam omdat het aantal “Natural Killer” cellen wordt vergroot en het verhoogt de doses afweerstoffen (immunoglobuline A).

Kortom: LACHEN IS GEZOND  

Mijn motto is:
Laat de zon schijnen
Lach met me mee  

Lachen met je innerlijke kind, het heeft hier zo lang op moeten wachten. Leren spelen en lachen met je innerlijke kind om oude patronen te doorbreken en te helen. Door te lachen zonder reden geef je jezelf een kans om over of door blokkades heen te lachen. Heb je een moeilijke tijd achter de rug, of zit je er midden in? Zie je het niet meer zitten? Of wil je gewoon rust en plezier? Laat je verrassen door lachyoga en merk hoe goed het doet om zonder reden te lachen.

Tijdens de workshop worden er veel oefeningen gedaan en ga je ervaren wat lachen met je doet. En hoe lachen de energie in je lichaam weer laat stromen. Aan het einde van de workshop krijgt elke deelneemster een korte reading.

TIP: zorg voor makkelijk zittende kleding.

Jacqueline Jacobs

"Ik ben in 1964 geboren te Simpelveld. Heel wat jaren heb ik een administratieve functie gehad binnen een groot bedrijf. Na 24jaar ging mijn werk naar Utrecht en ik heb besloten niet mee te verhuizen.

Het was tijd om het roer om te gooien en door de lessen in mijn leven, workshops, cursussen en mijn opleiding voor energetisch therapeut en lichtwerker, heb ik geleerd mijn eigen weg te vinden en uiting te geven aan mijn passie.

Ik lach graag en zo vond ik een opleiding voor lachyogadocente. Dat lachen gezond is dat weten we allemaal: Lachen om je weer goed te voelen. Lachen tegen hoge bloeddruk, stress, burn-out, oververmoeidheid en chronische klachten.

Mijn passie is om de levensvreugde en de weg naar jezelf te vinden en dit als levensvisie mee te geven aan de mensen. Via een holistische en vreugdevolle manier van werken, geef ik de liefde door waar iedereen recht op heeft om zo zichzelf te kunnen helen. Ik zie mijn taak als tolk voor mensen die de vertaalslag missen van hetgeen ze lezen en zien in boeken en op internet, naar hun functioneren in het dagelijkse leven."

www.avaloncare.nl

Programma
17.30-19.00 uur: ontvangst met maaltijd
19.00–21.30 uur: workshop
21.30-22.30 uur: borrel

Locatie, kosten en aanmelding
De workshop vindt plaats in La Source in Schin op Geul (www.lasource.nl). Adres: Strucht 6, Schin op Geul. Er is voldoende parkeergelegenheid.

De kosten voor de workshop, eten en drankjes bedragen € 50 pp (incl. BTW) voor workshop, diner en drankjes. Niet-leden € 65 (incl. BTW)

De volgende personen hebben zich reeds aangemeld:
Yvonne Detisch
Marike Arents
Eef Langenveld
Jacqueline Wenting

Je kunt je aanmelden via e-mail jacqueline@femaleconnection.nl . De inschrijving is definitief na ontvangst van je betaling van het bedrag op rekeningnummer IBAN: NL90 INGB 0008 1146 81 tnv Projacq Management BV te Mechelen. Voorafgaand aan de workshop ontvang je een factuur en bevestiging per e-mail.

Het aantal deelneemsters bedraagt minimaal 8 en maximaal 20 personen. Introducés zijn van harte welkom.

Agenda Female Connection 2014/2015
Houd de agenda in de gaten op de web site. De komende maanden wordt het programma voor 2015 verder ingevuld. Wil je verzekerd zijn van een plek bij een van deze workshops, meld je dan alvast aan via jacqueline@femaleconnection.nl.

datum tijd thema workshop trainer locatie

woensdag 12-11-2014

17.30-22.30

Lachyoga

Jacqueline Jabocs
www.avaloncare.nl  

La Source, Schin op Geul

woensdag 10-12-2014

19.00-22.30

Filmavond 'Geen Excuus' van Wayne Dyer

La Source, Schin op Geul

woensdag 21-1-2015

18.00-22.30

De magie van de liefde

Geert Kimpen
www.geertkimpen.com

La Source, Schin op Geul

vrijdag
20-3-2015

13.30-22.30

Trilling, resonantie en heling

André Brants
www.brantsspiritualcoaching.nl 

La Source, Schin op Geul

woensdag 22-4-2015

19.00-22.30

Intuďtief tekenen

Nicole Brants
www.im-ikben.nl

Geleen

vrijdag
26-6-2015

13.00-22.30

Onderzoek al beeldhouwend jouw essentie

Marjolein Berger-Vos
www.intotuition.nl

La Source, Schin op Geul

Wil je op een speelse manier je levensenergie weer laten stromen? Meld je dan aan voor deze workshop!

Hartelijke groeten,

Eef Langenveld, eef@femaleconnection.nl
Jacqueline Wenting, jacqueline@femaleconnection.nl

Bekijk de web-site www.femaleconnection.nl