Nieuwsbrief nummer 150, 30 mei 2015

Uitnodiging workshop vrijdag 26 juni 2015
We willen je graag uitnodigen voor de Female Connection workshop "Onderzoek al beeldhouwend jouw essentie" op vrijdag 26 juni, geleid door Marjolein Berger-Vos. Hieronder vind je meer informatie over de workshop en hoe je je kunt aanmelden.

Workshop "Onderzoek al beeldhouwend jouw essentie"
Het valt niet altijd mee om genoeg tijd voor jezelf te maken en echt aandacht te hebben voor wat er in jou leeft. Waar heb jij behoefte aan? Wat probeert je lichaam je te vertellen? Waar verlang je naar? Het is de intentie al beeldhouwend aan deze vragen aandacht te besteden, en te luisteren naar wat jouw steen/beeld je te vertellen heeft over jouw essentie.

Tijdens de workshop maak je een eigen beeld van speksteen en worden alle stappen van het beeldhouwproces doorlopen. Speksteen is een zachte steensoort die eenvoudig te bewerken is. Al doende leer je een aantal basistechnieken voor het vormgeven en afwerken van je beeld.

Je wordt actief aangezet tot experimenteren en bewust gemaakt van de natuurlijke stroom in het proces. Je start een innerlijke reis, waarbij je bewust het niet-weten ervaart en wordt uitgenodigd de controle los te laten. Het boren van een gat helpt je daarbij; je aandacht voor de buitenkant van de steen verplaatst zich geleidelijk naar de binnenkant. Met haar heldere vermogens is Marjolein je gids om je tijdens de reis te helpen de subtiele aanwijzingen van de steen te doorgronden. Als je daarvoor open staat, kunnen we samen kijken welke stap in het proces je weer een stukje dichter bij je essentie kan brengen.

Kledingadvies
Tijdens het werken met speksteen kunnen kleding en schoenen stoffig worden. Het is aan te bevelen comfortabele kleding en schoenen te dragen. IntoTuition zorgt voor een schort. Als het weer het toelaat, wordt er buiten gebeeldhouwd. In dat geval kan, afhankelijk van de temperatuur, een warme trui prettig zijn

Programma
13.00 – 13.30    Ontvangst met koffie en thee
13.30 – 13.45    Introductie beeldhouwen
13.45 – 15.30    Beeldhouwen - vormgeven
15.30 – 15.45    Pauze, koffie en thee
15.45 – 16.15    Beeldhouwen – vormgeven
16.15 – 17.30    Schuren
17.30 – 18.30    Afwerking
18.30 – 19.00    Presentatie beelden
19.00 – 22.00    Borrel en diner

De bijeenkomst vindt plaats op ons vertrouwde stekje La Source in Schin op Geul (www.lasource.nl). Adres: Strucht 6, Schin op Geul. Er is voldoende parkeergelegenheid.

Kosten en aanmelding
We hebben maximaal 16 plaatsen voor deze workshop. Introducés zijn van harte welkom.
De kosten voor de workshop bedragen
€ 150 pp (incl. BTW) voor workshop, maaltijd en drankjes. Dit bedrag is inclusief speksteen, sokkel en materiaal. Introducés € 165 (incl. BTW).

Je kunt je aanmelden via e-mail jacqueline@femaleconnection.nl.  De inschrijving is definitief na ontvangst van je betaling van het bedrag op rekeningnummer 811.46.81 tnv Projacq Management BV te Mechelen. Voorafgaand aan de workshop ontvang je een factuur per e-mail.

Marjolein Berger-Vos

Marjolein (1966) volgde het BBA en internationale MBA-programma aan Nyenrode Business Universiteit, werkte 12 jaar in de ICT en werkte vervolgens enkele jaren in Werving en Selectie. In 2003 begon ze te beeldhouwen met steen en ervoer de krachtige metafoor van het beeldhouwproces voor persoonlijke ontwikkeling en processen binnen organisaties.

`Met mijn bedrijf IntoTuition verzorg ik workshops beeldhouwen voor organisaties en particulieren. Aan de hand van een intentie of thema nodig ik je uit het creatieve proces ten volle te ervaren. Iedereen kan het, want ieder mens is creatief. Ieder mens heeft een scheppend vermogen, dat op talloze manieren kan worden ingezet. Om tot creativiteit te komen, nodig ik je uit te gaan experimenteren en op avontuur te gaan.

Op avontuur gaan betekent zelf initiatief en verantwoordelijkheid nemen, en vertrouwen op eigen keuzes. Kies je voor zekerheid, dan krijgt creativiteit geen ruimte en blijf je in je huidige denk– en gedragspatroon vast- geklonken zitten. Ga je op avontuur, dan ontstaat er ruimte om dingen te creëren die je nooit van tevoren had kunnen bedenken. Door de volledige aandacht op het proces groeit de verbinding met het uiteindelijk resul-taat en dat tezamen maakt je als mens gelukkig!`

www.intotuition.nl

De volgende personen hebben zich reeds aangemeld voor de bijeenkomst:
Jessica Klement - van der Graaf
Rianne Peters
Ingrid Stallinga
Eef Langenveld
Jacqueline Wenting

Agenda Female Connection 2015
Houd de agenda in de gaten op de web site. Wil je verzekerd zijn van een plek bij een van deze workshops, meld je dan alvast aan via jacqueline@femaleconnection.nl.

datum tijd thema workshop trainer locatie

vrijdag
26-6-2015

13.00-22.30

Onderzoek al beeldhouwend jouw essentie

Marjolein Berger-Vos
www.intotuition.nl

La Source, Schin op Geul
dinsdag
22-9-2015
19.45-22.15 Ervaar jouw stille, krachtige kern Thijs Zinzen
www.praktijk-zinzen.nl
Mechelen

Elk beeld geeft inzicht, maakt bewust en zorgt voor een innerlijk veranderingsproces. Durf jij het avontuur aan, het beeldhouwproces stapje voor stapje met aandacht te doorlopen? Het uiteindelijke beeld is “slechts” een herinnering aan het proces... Meld je dan aan voor 26 juni!

Hartelijke groeten,

Eef Langenveld, eef@femaleconnection.nl
Jacqueline Wenting, jacqueline@femaleconnection.nl

Bekijk de web-site www.femaleconnection.nl