Nieuwsbrief nummer 155, 27 oktober 2015

Uitnodiging workshop vrijdag 20 november 2015
We willen je graag uitnodigen voor de Female Connection workshop 'Mijn moeder en ik', terug naar je innerlijke kracht op vrijdag 20 november, door Francien van de Wiel en Thea Geurts .

Hieronder vind je meer informatie over de workshop en hoe je je kunt aanmelden.

Workshop "Mijn moeder en ik', terug naar je innerlijke kracht"
Omdat tussen moeder en dochter geen sekseverschil bestaat ontwikkelt een meisje zich in een sfeer van versmolten gehechtheid. De moederbinding is dikwijls sterk en blijft  in veel gevallen onder de oppervlakte onnodig lang bestaan. Kwaliteiten als zorgzaamheid en relatiegerichtheid worden dan sterk ontwikkeld en de kwaliteit autonomie in mindere mate. Vaak pas op latere leeftijd wordt een vrouw zich dan bewust van de belemmeringen hiervan voor haarzelf zoals moeite met grenzen binnen relaties en angst voor verlies van eigenheid. Zowel bij een te sterke als bij een te zwakke binding kan de liefde niet stromen.

Werkwijze
Thea Geurts en Francien van de Wiel verzorgen al een aantal jaren samen deze workshops. De workshop is bedoeld voor jou als dochter. Met behulp van lichaamswerk wordt je in contact gebracht met primaire gevoelens die ten grondslag liggen aan je vraag of verlangen. We kijken ook naar belangrijke gebeurtenissen in de vrouwelijke lijn van je gezin van herkomst. Zo voorbereid gaan we over tot systemisch werk. Systemisch werk gaat uit van het basisinzicht dat ieder familielid een plek heeft in het familie- systeem, recht heeft op erkenning en geven en nemen in balans is. Deze werkwijze maakt duidelijk waar de verstoring ligt zodat de verstrikking kan oplossen en de liefde binnen het systeem weer kan stromen. Hier zullen we vooral werken aan een ordening in de lijn van dochters, moeders en grootmoeders. Door het bewust herstellen van de relatie met het eigen geslacht wordt de kracht van het individu gekoppeld aan de kracht van de eigen sekse. Door te werken aan de ordening in de lijn van vrouwen kan men zich gevoed voelen en rustiger aanwezig zijn. Het contact met het eigen lichaam en de intu´tie worden hersteld. Men ervaart opnieuw innerlijk vertrouwen en het leven kan meer (of weer) in de hand genomen worden.

In het gedeelte over systemisch werken, worden een paar opstellingen neergezet met de deelnemers en wordt samen bekeken  voor wie het passend is een opstelling te laten plaatsvinden. Deze opstellingen hebben waarde voor iedere deelneemster, ook voor de representanten vanwege de meestal gezamenlijke thema’s.

Voorbereiding workshop
De methode systemisch werken, maakt gebruik van feiten zoals; geboorte en dood, vermissing, ontkenning of uitstoting van familieleden, oorlog en andere extreme gebeurtenissen, afgebroken (liefdes-) relaties,  scheiding(-en), onverklaarbare of veel voorkomende ziekten. Als voorbereiding is het nodig om weet te hebben van de feiten binnen je eigen familie.

Wat kun je leren in deze workshop:
• Leren van jezelf te houden zoals je bent
• Meer lichaamsbewustzijn ontwikkelen
• Vertrouwen kunnen stellen in de ander
• Leren staan voor jezelf vanuit innerlijke kracht
• Je niet meer verliezen in een relatie en grenzen kunnen stellen en handhaven
• Je draagkracht willen vergroten, letterlijk en figuurlijk
• Het zorgen voor de ander niet meer nodig te hebben om je goed te voelen

Francien van de Wiel

Is lichaamsgericht coach en therapeut en heeft een brede ervaring in het werken met fysieke, mentale, emotionele en energetische aspecten van beweging. Francien heeft een laagdrempelige en uitnodigende manier van werken waarbij je leert (meer) thuis te komen in je lichaam en je leven. 'De relatie met jezelf is de belangrijkste relatie!'. Ze heeft haar eigen praktijk Tridance in Maastricht.

Thea Geurts

Is van oorsprong verpleegkundige B. en opgeleid als supervisor, intervisor, coach, loopbaanbegeleider en trainer systemisch werken. Na acht jaar werkzaam te zijn geweest als instellingssupervisor binnen een Psychiatrische Instelling, is ze in 2001 begonnen met een eigen praktijk.  Ze werkt daar met individuen en teams aan werk- gerelateerde problematiek. Haar aanpak is warm en oplossingsgericht. Inmiddels heeft ze haar werkzaamheden uitgebreid en runt ze samen met haar echtgenoot het kleinschalig trainingscentrum Ter Mare te Margraten.

www.tridance.nl   

Programma en locatie
13.00 u.: Ontvangst met koffie en thee
13.30 u. tot 19.00 u.: Workshop inclusief pauze met koffie, thee en gebak.
19.00 u. tot 22.00 u.: Borrel en eten

De bijeenkomst vindt plaats in Trainingscentrum ‘Ter Mare’ , Termaar 110 te Margraten

Kosten en aanmelding .
De kosten voor de workshop bedragen
€ 120 pp (incl. BTW). IntroducÚs € 135 (incl. BTW) incl. workshop, drankjes en eten. De workshop vindt doorgang bij minimaal 8 deelnemers, maximum is ca 16 deelnemers.  IntroducÚs zijn van harte welkom.

Je kunt je aanmelden via e-mail jacqueline@femaleconnection.nl.  De inschrijving is definitief na ontvangst van je betaling van het bedrag op IBAN  NL90 INGB 0008 1146 81  tnv Projacq Management BV te Mechelen. Voorafgaand aan de workshop ontvang je een bevestiging en factuur per e-mail.

Agenda Female Connection 2015
Houd de agenda in de gaten op de web site. Wil je verzekerd zijn van een plek bij een van deze workshops, meld je dan alvast aan via jacqueline@femaleconnection.nl.

datum tijd thema workshop trainer locatie
vrijdag
20-11-2015
13.00-22.00 Mijn moeder en ik, terug naar je innerlijke kracht Francien van de Wiel
Thea Geurts
www.tridance.nl
Termare/ Margraten
dinsdag
15-12-2015
18.00-22.30 Inzicht in je essentie via Tzolkin Marga Revermann La Source, Schin op Geul
dinsdag
31-5-2016
18.30-22.30 Een snelcursus in wonderen Lisa Portengen
www.smartensexy.nl
La Source, Schin op Geul

We hopen je te ontmoeten op 20 november!

Hartelijke groeten,

Eef Langenveld, eef@femaleconnection.nl
Jacqueline Wenting, jacqueline@femaleconnection.nl

Bekijk de web-site www.femaleconnection.nl