Nieuwsbrief nummer 16, 4 september 2008

Uitnodiging workshop 28 november
Ik wil je graag uitnodigen voor de laatste Female Connection workshop van 2008: "Intu´tief schilderen" door Claudia Volders. Hieronder vind je meer informatie over de workshop en hoe je je kunt aanmelden.

Workshop "Intu´tief schilderen"
Intu´tief schilderen is als een ontdekkingsreis naar datgene wat er in je leeft. Het bestaat uit luisteren, voelen en volgen. Daarna ga je op een expressieve of intu´tieve manier met schildersmaterialen vorm geven aan jouw innerlijke beleving. Uiteindelijk komt het erop neer om de brug tussen je gevoel/intu´tie en het materiaal zo klein mogelijk te maken.

Tijdens de intu´tieve schilderworkshop gaat het om de waarde van de unieke wijze waarop jij ervaringen opdoet: genieten, verwondering en plezier, een waardevol schilderij. Je hoeft je niet bezig te houden met presteren of het eindproduct. Het gaat erom jouw schilderij te waarderen om jouw schildersproces, waarin je zelf persoonlijke geheimen en emoties hebt gebracht.

Vaak helpt het om verhalen te horen over hoe kunstenaars zelf met het proces omgaan. Zo kun je je bezig houden met de vragen:
Wat bezielt een kunstenaar als hij dagen in zijn atelier zit en er geen streek op het doek komt? Waarom beleeft een kunstenaar zijn wereld op een merkwaardige manier? Hoe kom je tot de ziel van een schilderij? Wat maakt een schilderij nu bijzonder? Hoe kan ik dit zelf ervaren? Het is dus een workshop waar je dichter bij de ziel van de kunstenaar komt door te werken op een persoonlijke en eerlijke manier.

Welk werk vindt de maker uiteindelijk goed genoeg om gezien te worden en welk werk is goed genoeg om later op de avond samen ritueel te verbranden in het kampvuur...?

Kennis van schildertechnieken of schilderervaring is niet nodig. Oude kleding wel...

Locatie, kosten en aanmelding
De workshop vindt plaats in het atelier van Claudia Volder, Stevensweg 3 te Houthem. De ontvangst is vanaf 14.30 uur met koffie en thee. De workshop start om 15.00 uur tot ca 18.00 uur. Aansluitend drinken we bij Claudia in het atelier een borrel en zal er een buffet geserveerd worden. 
Er is beperkte parkeergelegenheid bij het atelier.

De kosten voor de workshop, materialen, drankjes en buffet bedragen € 80 pp excl. BTW (€ 95,20 incl. BTW).

 

Claudia Volders

Claudia Volders (1972) is sinds haar afstuderen aan de ABK, Maastricht in 1995, beeldend kunstenaar. Ze maakt schilderijen voornamelijk op grote doeken met olieverf en gemengde technieken. Op dit moment is haar thema `haar kinderen┤, als jonge moeder is dit een grote inspiratiebron. Daarbij wil ze haar eigen ervaring wat betreft het kunstgevoel overdragen op de mensen om haar heen.

Kunstenaar zijn kan een eenzaam beroep zijn, maar met het geven van cursussen, workshops, buitenlandse werkweken en grotere kunstprojecten, blijft ze niet verstoken in haar atelier in Houthem. Ze zoekt contact op met mensen die het heerlijke gevoel van kunst begrijpen, maar ook met mensen, die ze met haar enthousiasme kan laten warm krijgen als je het hebt over kunst.
Haar schilderijen en projecten staan dicht bij haarzelf en bij de medemens, niet moeilijk doen, geen kunstjargon, gewoon genieten van alle vormen van kunst.
 

Maximaal aantal deelnemers voor deze workshop is slechts 12 personen. Je kunt je aanmelden via e-mail jacqueline@femaleconnection.nl. LET OP: Ik heb al voor-aanmeldingen ontvangen van: Eef, Jolanda, Rianne, Sabine, Angele, Astrid, Marianne, Linda en Manon. Kunnen jullie je deelname bevestigen obv de informatie die nu gecommuniceerd is. De inschrijving is definitief na ontvangst van je betaling (€ 95,20 incl. BTW) op rekeningnummer 811.46.81 tnv Projacq Management BV te Mechelen. Als je dat wenst, kun je een factuur ontvangen.

Agenda Female Connection 2008
Ben je ge´nteresseerd in de overige thema’s die op de agenda staan? Schrijf de data dan alvast in je agenda. Meer informatie vind je op de web site.

datum tijd Thema trainer locatie

vrijdag  5 sept.

16-21 uur

Dansworkshop "In verbinding met het hart"
www.tridance.nl

Francien van de Wiel

Maastricht

maandag
27 okt.
19.00-22.30 uur Aura- en chakraworkshop www.hetsteenhuis.nl 

Susanne Weissenrieder en Wolfgang Halder

Lemiers

vrijdag
28 nov.
15.00-21.30

workshop "Intu´tief schilderen"

Claudia Volders

Houthem

Ik hoop jullie te zien op 28 november, waar we ons eerste Female Connection jaar in stijl zullen afsluiten. En let op je mailbox, waarin binnenkort een inspirerend programma voor 2009 wordt gepresenteerd.

Hartelijke groeten,

Jacqueline Wenting, jacqueline@femaleconnection.nl

Bekijk de web-site www.femaleconnection.nl