Nieuwsbrief nummer 174, 19 augustus 2017

Uitnodiging workshop donderdag 14 september
We nodigen je van harte uit voor de workshop "Ode aan het hart" op donderdag 14 september 2017 onder leiding van Brenda Tjoelker.

Workshop "Ode aan het hart "
In de hectische wereld van vandaag is het steeds opnieuw een uitdaging om zowel in balans te blijven als je innerlijke rust te bewaren. We worden met allerlei verschillende stressbronnen geconfronteerd: balans tussen werk en prive, spanningen rondom relaties, geldzorgen etc.

Dat stress een grote invloed uitoefent op zowel ons lichamelijk als geestelijk welbevinden wordt meer en meer door de wetenschap opgetekend. Een beetje stress is niet erg maar chronische stress is schadelijk en wordt in relatie gebracht met het ontstaan van hartziekten, hoge bloeddruk, beroertes,depressies angs en paniekklachten , psychosen en slaapstoornissen.

In de afgelopen jaren hebben wetenschappers ontdekt dat het hart zijn eigen onafhankelijke zenuwstelsel heeft- een complex systeem dat het “brein van het hart” genoemd wordt. Dit systeem ontvangt informatie en stuurt het door naar de hersenen in het hoofd. Zo ontstaat er een tweerichtingsverkeer tussen het hoofd en het hart.

Hartcoherentie geeft je inzicht en informatie hoe verschillende delen van je hersenen functioneren en samenwerken, hoe emotionele herinneringen je gedrag beinvloeden, wat je emoties en je zenuwstelsel met elkaar te maken hebben en hoe je hart en brein met elkaar communiceren.

In deze workshop gaan we ons bewust worden van het "Emotielandschap" en leren door specifieke technieken invloed uit te oefenen op zowel het Autonome Zenuwstelsel als het Hormonale stelsel. Na het oefenen met een aantal technieken zullen we een "Sacrale Reis" maken middels een langdurige ademsessie. Dit stelt ons in staat om diep naar binnen te keren en contact te maken met zogenaamde inhibities en blokkades en deze vrij te maken.  

Wat mag je verwachten.  
- je wordt je bewust van zowel je stressbronnen als je coherentiebronnen
- je leert stress sneller herkennen en er iets aan te doen
- je ontdekt hoe je kunt profiteren van de positieve effecten van coherentie op je welzijn, gezondheid en (sport) prestaties
- je gaat je positiever voelen t.o.v jezelf en de ander
- je leert betere oplossingen te bedenken in moeilijke situaties
- je word je meer bewust van je eigen gevoelens en die van de ander.
- je leert hoe je beter (coherenter) kunt luisteren. Kortom je leert hoe een verandering in je hart je leven kan veranderen.

Programma
13.00 uur Ontvangst
Workshop
Diner
20.00
uur Einde  

Locatie
De bijeenkomst vindt plaats
in de praktijk van Essential Movements, Strabeek 18, Valkenburg.

Kosten en aanmelding
De kosten voor de bijeenkomst incl. workshop, drankjes en diner bedragen € 125 pp (incl. BTW), € 140 (incl. BTW) voor niet-leden. Introducés zijn van harte welkom. Minimaal aantal deelnemers is 8 personen.

Je kunt je aanmelden via e-mail jacqueline@femaleconnection.nl.  De inschrijving is definitief na ontvangst van je betaling van het bedrag op rekeningnummer IBAN NL34 INGB 0007 6485 37 tnv Projacq (LET OP: dit is een nieuw rekeningnummer). Voorafgaand aan de workshop ontvang je een factuur per e-mail.

Brenda Tjoelker

"Ik ben Brenda Tjoelker (1964), eigenaar van een multidisciplinair centrum voor complementaire geneeswijze, waar tevens ondersteuning en begeleiding wordt aangeboden middels diverse Trainings- en Coachingstrajecten.

De grootste groeimogelijkheden zitten daar waar je het meeste weerstand voelt. En hoe spannend ik het ook vind, op de één of andere manier voel ik vaak een sterke drang om door mijn eigen grens heen te breken en de wereld daarachter te ontdekken.

Ik zoek vrijheid, vrij zijn van mijn eigen angsten en ook in letterlijke zin: vrijheid van plaats. Toen ik veel fysieke weerstand ondervond na de geboorte van mijn dochter, ben ik me gaan verdiepen in andere geneeswijzen. Inmiddels ben ik Shiatsu Therapeut en tevens gelicenseerd Heartmath coach, Kinderyoga Docent en Bewustzijnstrainer. Later leerde ik over Hartcoherentie en Tantra en in Nepal ontdekte ik de Vipassana. Daar begreep ik hoe belangrijk ademhaling is als bron van onze energie.

Ik deel mijn kennis, liefde en ervaring heel graag. Het geeft mij het gevoel dat ik werkelijk iets kan bijdragen aan een meer vreedzame en liefdevollere wereld, van binnen en buiten!

www.essentialmovements.nl

Agenda Female Connection 2017
Houd de agenda in de gaten op de web site. Wil je verzekerd zijn van een plek bij een van deze workshops, meld je dan alvast aan via jacqueline@femaleconnection.nl.

datum tijd thema workshop trainer(s) locatie
donderdag 14-9-2017 13.00-20.00 Ode aan het hart

Brenda Tjoelker
www.essentialmovements.nl

Valkenburg
woensdag 25-10-2017 17.30-22.30 Straight-Line Leadership

Rianne Becker
Denise de Haan

www.slbs.nl  

La Source, Schin op Geul
donderdag 23-11-2017 17.30-22.30

Lekker slapen

Aline Kruit
www.slaap-online.nl

La Source, Schin op Geul

We ontmoeten je graag op 14 september!

Hartelijke groeten,

Eef Langenveld, eef@femaleconnection.nl
Jacqueline Wenting, jacqueline@femaleconnection.nl

Bekijk de web-site www.femaleconnection.nl