Nieuwsbrief nummer 179, 18 augustus 2018

Uitnodiging workshop dinsdag 3 juli
We nodigen we je van harte uit voor de workshop "Lekker slapen” op woensdag 3 juli onder leiding van Aline Kruit.

Hieronder vind je meer informatie over de workshop en hoe je je kunt aanmelden.

Workshop "Lekker slapen
In deze workshop staan het opdoen van kennis en je eigen ervaringen centraal. Slapen lijkt zo simpel, toch hebben met name vrouwen regelmatig last van slaapproblemen. Uit onderzoek is gebleken dat 20-30% van alle vrouwen op een bepaald moment in haar leven last heeft van slapeloosheid.

Aline legt uit wat een gezonde slaap is, welke slaapstoornissen er zijn en wat het belang is van slapen. Daarnaast gaat ze in op de zin en onzin van middelen die de slaap zouden moeten bevorderen. Ook vertelt ze dat goed slapen eigenlijk al overdag begint en wat daarvoor nodig is. Vervolgens neemt Aline je mee in de uitgangspunten van de benadering van slaapproblemen met de Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Bij ACT staat centraal het opgeven van de strijd tegen zaken waar je geen invloed op hebt. Voor een gezonde slaap kun je de randvoorwaarden creëren, maar of de slaap komt, dát kun je niet afdwingen.  

De workshop is interessant voor vrouwen die moeite hebben met slapen, maar ook voor degenen die wel lekker slapen. Aan het eind van de workshop heb je meer kennis over slapen en heb je tools in handen om je slaap te verbeteren of om te zorgen dat je een goede slaper blijft.

Programma
17.30-19.00 uur: ontvangst met maaltijd
19.00–21.30 uur: workshop
21.30-22.30 uur: borrel

Locatie
De bijeenkomst vindt plaats in La Source in Schin op Geul (www.lasource.nl). Adres: Strucht 6, Schin op Geul. Er is voldoende parkeergelegenheid.

Kosten en aanmelding
De kosten voor de bijeenkomst incl. workshop, diner en drankjes en bedragen € 75 pp (incl. BTW), € 90 (incl. BTW) voor niet-leden. En inclusief het net uitgekomen boek van Aline: "Slapen is niets doen'!

Aline Kruit

Aline Kruit werkt als arts en ACT-therapeut in een GGZ-kliniek en in haar eigen praktijk. Sinds enkele jaren heeft zij zich gespecialiseerd in de behandeling van slaapproblemen met behulp van ACT, een vorm van gedragstherapie.  Aline heeft al veel mensen kunnen helpen in de richting van een gezonde slaap.

Zj heeft recent het boek 'Slapen is niets doen' geschreven, over haar behandelmethode. Deze methode wijkt op een aantal punten af van de op dit moment meest gangbare behandeling met slapeloosheid met behulp van Cognitieve Gedragstherapie.

www.kruitknops.nl

Minimaal aantal deelnemers is 8 personen, maximaal 15 personen. Introducés zijn van harte welkom. De volgende personen hebben zich reeds aangemeld:

Je kunt je aanmelden via e-mail jacqueline@femaleconnection.nl.  De inschrijving is definitief na ontvangst van je betaling van het bedrag op rekeningnummer IBAN NL34 INGB 0007 6485 37 tnv Projacq (LET OP: dit is een nieuw rekeningnummer). Voorafgaand aan de workshop ontvang je een factuur per e-mail.

Agenda Female Connection 2018
Houd de agenda in de gaten op de web site. Wil je verzekerd zijn van een plek bij een van deze workshops, meld je dan alvast aan via jacqueline@femaleconnection.nl.

datum tijd thema workshop trainer(s) locatie

dinsdag
3-7-2018

17.30-22.30

Lekker slapen

Aline Kruit
www.sleepwise.nu

La Source, Schin op Geul

woensdag 5-9-2018 19.00-22.00 Ki-walking and running Brenda Tjoelker
www.essentialmovements.nl
Essential Movements, Valkenburg
dinsdag
2-10-2018
18.45-22.00 Feet-up Joelle Bartels
www.yogavalkenburg.nl
Oude Postkantoor Valkenburg
vrijdag
2-11-2018
13.00-22.30 Trilling, resonantie en heling Andre Brants
www.dalcuorelife.com
La Source, Schin op Geul

dinsdag
11-12-2018

19.00-22.30

Filmavond

La Source, Schin op Geul

Ben je ook benieuwd hoe je lekker kunt slapen? Dan zien we je graag op dinsdag 3 juli!

Hartelijke groeten,

Eef Langenveld, eef@femaleconnection.nl
Jacqueline Wenting, jacqueline@femaleconnection.nl

Bekijk de web-site www.femaleconnection.nl