Nieuwsbrief 21 augustus 2018

Fysiek in beweging zijn en je (levens)energie laten stromen is essentieel in je persoonlijke balans en groeiproces. Want lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. En wij geloven dat - heel kort samengevat - je energie laten stromen een positief effect heeft op je fysieke, mentale, emotionele en spirituele staat van zijn. Want uiteindelijk is alles energie. En kun je lichamelijke blokkades (lage energie trilling) in beweging krijgen door levensenergie met een hoge trilling.

Vandaar dat de komende 2 Female Connection workshops in het teken staan van bewegen en onze levensenergie laten stromen. Ten behoeve van onze gezondheid en persoonlijke groei.

We nodigen je van harte uit voor de workshop 'Ki running en walking' op woensdagavond 5 september. En voor de workshop 'Feetup' op dinsdagavond 2 oktober. Meer informatie vind je hieronder.

Woensdag 5 september "Ki-walking and running" workshop

Ontdek je innerlijke Ki-kracht door dagelijks te lopen! Ki-running is een ontspannen manier van (hard)lopen . De dagelijkse Ki-mile kost een kwartier tijd en zorgt voor:
1. Een fit en getraind lichaam 
2. Een positieve geest 
Wil je niet prestatiegericht (hard)lopen maar juist als dagelijkse ontspanning, dan is Ki-Running voor jou bedoeld

Tijdens de workshop leer je de techniek aan incl. de basis oefeningen, do-in, ademhalingsoefeningen en de juiste (hard)loophouding. En gaan we samen deze toepassen buiten in de natuur. Daarnaast krijg

Deze manier van (hard)lopen zorgt voor:
- een fit getraind lichaam, het versterkt je spieren en conidite, zodat je minder snel buiten adem bent
- een positieve geest, brainpower. het maakt de hersener actieer en gaat veroudering tegen
- het helpt je stress te vermindern (door aanmaak van gelukshormonen endorfine en serotine)
- ontspannen (hard)lopen is net zo effectief of nog effectiever als het dagelijks innemen van medicijnen tegen antidepressiva. En het het zorgt voor dieper slapen.
- het verbetert je libio. regelmatig sporten is goed voor je seksleen.
je doet het in de buitenlucht, waarbij vitamine D3 wordt aangemaakt.
- het geeft je toegant tot een extra energiebron en geeft je balans en zelfvertrouwen

Programma
18.45
uur ontvangst
19.00 uur workshop
ca
22.00 uur afsluiting  

Locatie
De bijeenkomst vindt plaats
in en vanuit de praktijk van Essential Movements, Strabeek 18, Valkenburg. Neem ook buitenschoenen en kleding mee.

Kosten en aanmelding
De kosten voor de bijeenkomst incl. workshop bedragen € 35 pp (incl. BTW) voor leden, € 45 (incl. BTW) voor niet-leden. Introducés zijn van harte welkom. Minimaal aantal deelnemers is 10 personen.

 

Brenda Tjoelker

"Ik ben Brenda Tjoelker (1964), eigenaar van een multidisciplinair centrum voor complementaire geneeswijze, waar tevens ondersteuning en begeleiding wordt aangeboden middels diverse Trainings- en Coachingstrajecten.

De grootste groeimogelijkheden zitten daar waar je het meeste weerstand voelt. En hoe spannend ik het ook vind, op de één of andere manier voel ik vaak een sterke drang om door mijn eigen grens heen te breken en de wereld daarachter te ontdekken.

Ik zoek vrijheid, vrij zijn van mijn eigen angsten en ook in letterlijke zin: vrijheid van plaats. Toen ik veel fysieke weerstand ondervond na de geboorte van mijn dochter, ben ik me gaan verdiepen in andere geneeswijzen. Inmiddels ben ik Shiatsu Therapeut en tevens gelicenseerd Heartmath coach, Kinderyoga Docent en Bewustzijnstrainer. Later leerde ik over Hartcoherentie en Tantra en in Nepal ontdekte ik de Vipassana. Daar begreep ik hoe belangrijk ademhaling is als bron van onze energie.

Ik deel mijn kennis, liefde en ervaring heel graag. Het geeft mij het gevoel dat ik werkelijk iets kan bijdragen aan een meer vreedzame en liefdevollere wereld, van binnen en buiten!

www.essentialmovements.nl

Dinsdag 2 oktober 2018: Feet-Up workshop

De FeetUp is een instrument dat is ontworpen om de hoofdstand voor iedereen toegankelijk te maken. Dankzij het ergonomisch ontworpen kussen rust je lichaamsgewicht op de schouders en worden je nekwervels en wervelkolom ontlast. Maar daarnaast kun je met de FeetUp eindeloos veel yoga oefeningen doen.

Vergroot je yoga repertoire met talloze stretch- en ontspanningsoefeningen. De FeetUp Trainer biedt eindeloos veel mogelijkheden, ongeacht je ervaring.   

De FeetUp Trainer stelt je in staat om alle voordelen van de inversies op een veilige en leuke manier te krijgen, terwijl het je ondersteunt en motiveert om je yoga practise naar het volgende niveau te nemen!

Onder begeleiding van Joelle, gaan we aan de slag. Je hoeft geen ervaring te hebben met yoga, en als je wel ervaring hebt, kun je de eindeloze mogelijkheden ervaren van yoga beoefening met de FeetUp. Iedereen kan op zijn eigen niveau en naar eigen mogelijkheden meedoen aan deze workshop.

Programma
18.45 uur ontvangst
19.00–21.00 uur workshop
21.00-22.00 uur informele afsluiting
 

Locatie
De bijeenkomst vindt plaats
bij Yoga Valkenburg, in het oude postkantoor aan de Poststraat in Valkenburg (ingang bij het hofje).

Kosten en aanmelding
De kosten voor de bijeenkomst incl. workshop bedragen € 25 pp (incl. BTW) voor leden, € 35 (incl. BTW) voor niet-leden. Introducés zijn van harte welkom. Minimaal aantal deelnemers is 10 personen.Joelle Bartels


Joelle (1972) moeder van 3 kinderen is opgeleid door Johan Noorloos van de Nieuwe Yogaschool in Amsterdam, een van Nederlands bekendste Yogaleraren. Ze volgde trainingen in Yin en Yang Yogavormen bij vele leraren en is Gecertificeerd Yin Yoga en Feet Up instructrice.

Joelle leeft Yoga met haar gehele hart en ziel en weet haar rust, haar inzicht en enthousiasme geïnspireerd over te brengen op de deelnemers. Moeiteloos laat zij verschillende yogavormen in elkaar overvloeien en passen de les perfect aan op de groep en de individuen die op dat moment aanwezig zijn.

www.yogavalkenburg.com

Je kunt je aanmelden via e-mail jacqueline@femaleconnection.nl.  De inschrijving is definitief na ontvangst van je betaling van het bedrag op rekeningnummer IBAN NL34 INGB 0007 6485 37 tnv Projacq. Voorafgaand aan de workshop ontvang je een factuur per e-mail.

Agenda Female Connection 2018
Houd de agenda in de gaten op de web site. Wil je verzekerd zijn van een plek bij een van deze workshops, meld je dan alvast aan via jacqueline@femaleconnection.nl.

datum tijd thema workshop trainer(s) locatie
woensdag 5-9-2018 19.00-22.00 Ki-walking and running Brenda Tjoelker
www.essentialmovements.nl
Essential Movements, Valkenburg
dinsdag
2-10-2018
18.45-22.00 Feet-up Joelle Bartels
www.yogavalkenburg.nl
Oude Postkantoor Valkenburg
vrijdag
2-11-2018
13.00-22.30 Trilling, resonantie en heling Andre en Nicole Brants
www.dalcuorelife.com
La Source, Schin op Geul

dinsdag
11-12-2018

19.00-22.30

Filmavond

La Source, Schin op Geul

We zien je graag op 5 september en/of 2 oktober!

Hartelijke groeten,

Eef Langenveld, eef@femaleconnection.nl
Jacqueline Wenting, jacqueline@femaleconnection.nl

Bekijk de web-site www.femaleconnection.nl