Nieuwsbrief nummer 24, 15 december 2008

Beste Dames,

Met het naderen van een nieuw jaar en de feestdagen nog voor de boeg, is het een mooi moment om eens terug te kijken naar het afgelopen jaar. Begin 2008 zijn we van start gegaan met Female Connection en nu aan het eind van datzelfde jaar is het inmiddels een club met maar liefst 23 vaste leden. Vanuit Female Connection kunnen we dan ook concluderen dat het een zeer geslaagd jaar is geweest. Echter, het aantal leden is wat ons betreft voor dit succes niet doorslaggevend. Er is een club van vrouwen opgestaan die bereid is zichzelf verder te ontwikkelen met het besef dat alles begint bij jezelf. Dames die met een positieve inborst, kritisch en open naar zichzelf durven kijken en dat met anderen willen delen. Om zo ook die anderen te laten groeien.

Voor ons dus meer dan voldoende reden om met nog meer enthousiasme het nieuwe jaar in te gaan en een programma samen te stellen dat voor ons allemaal weer een voedingsbodem is voor kennis, kracht en ontwikkeling.

Workshops in 2009
Van de vijftien voorgestelde workshops hebben de onderstaande acht workshops de meeste voorkeursstemmen gekregen:
- NEI
- Psychometrie
- Geluk is een keuze
- Stemgebruik
- Muziekweekend
- Psychognomie
- Enneagram
- Colour & Style

Gedicht

Het leven is heerlijk,
het leven is mooi
Maar-vlieg uit in de lucht en kruip niet in een kooi
Mens, durf te leven
Je kop in de hoogte, je neus in de wind
En lap aan je laars hoe een ander het vindt
Houd een hart vol van warmte en liefde in je borst
Maar wees op je vierkante meter een Vorst!
Wat je zoekt, kan geen ander je geven
Mens, durf te leven!

-Dirk Witte-

Wij danken jullie voor het geven van jullie mening, het heeft ons niet alleen een duidelijke ‘rode draad’ van jullie wensen laten zien, maar ook een bevestiging van het juiste aanbod. Niet zelden kregen we van jullie te horen dat het lastig was om slechts acht te nomineren; het volledige aanbod kreeg vaak jullie goedkeuring.

Inmiddels hebben wij besloten om twee workshops plaats te laten maken voor twee bijzondere personen die ons pad onverwacht hebben gekruist. Enneagram en Colour&Style maken plaats voor haptonoom Ted Troost en auteur Olette Luitwieler die onlangs debuteerde met het boek ‘Zielewind’. Zowel Enneagram en Colour en Style blijven op onze lijst van ‘genomineerden’ staan en doorschuiven naar 2010. Beide workshops werden overigens op de voet gevolgd door lachmeditatie en natuurlijk leiderschap en ook deze workshops ‘houden we vast’ voor 2010.

Ted Troost
Ted Troost heeft reeds in april van dit jaar de unieke workshop ‘ont-moeten’ voor ons verzorgd. Deze workshop heeft velen van ons bijzonder geraakt en ook Ted en zijn vrouw hebben genoten van dit samenzijn. Op speciaal verzoek van Jacqueline heeft hij dan ook zonder meer positief gereageerd om nog een workshop voor ons te houden.

Olette Luitwieler
Daarnaast heeft Jacqueline onlangs een bijzondere ontmoeting gehad met Olette Luitwieler, auteur van het boek Zielewind. Een prachtig boek over een jonge, intelligente vrouw die na de zelfmoord van haar moeder van zichzelf en haar omgeving vervreemdt en uiteindelijk in een seksclub beland. Door de wil en de durf om de confrontatie met zichzelf aan te gaan, begrijpt ze langzaamaan waarom ze het leven leidt zoals ze dat leidt. Een verhaal dat grotendeels is gebaseerd op haar eigen levenservaringen, die ze bereid is persoonlijk te delen met Female Connection.

Het maandblad ‘Happinez’ van november 2008 schrijft: “In ‘Zielewind’, de debuutroman van Olette Luitwieler, ontmoet de jonge prostituee Sofie een spiritueel leermeester. Ze hervindt zichzelf, zet de prostitutie opzij en kiest voor wat ze werkelijk wil.”

Leden
In de bijlage vind je de ledenlijst met huidige leden. Zou je jouw gegevens willen controleren en wijzigingen of aanvullingen doorgeven via email naar
jacqueline@femaleconnection.nl. In de maand januari ontvang je een factuur voor het jaarlijkse lidmaatschap van EUR 25 (excl. BTW). Ofschoon wij geen actieve ledenwerving verrichten, staat het iedereen vrij om mensen te introduceren voor het bijwonen van een workshop. Voor de verdere ledenprocedure verwijzen wij naar het naar de website www.femaleconnection.nl/leden.  

Agenda Female Connection 2009
En hier is hij dan, de bijna definitieve agenda van 2009. Schrijf de data alvast in je agenda! En schrijf je nu in voor de workshop van 16 januari (zie uitnodiging). Meer informatie over de workshops vind je binnenkort op de web site. De uitnodigingen volgen tzt.

datum tijd Thema trainer locatie
vrijd.
16 jan
15.00-22.00

Geluk is een keuze

Mariska van der Werf
www.gelukiseenkeuze.nl

Partij (Wittem)

Dond.
5 maart
15.00-22.00

Psychometrie

André Brants
www.brantsspiritualcoaching.nl

La Source, Schin op Geul

dond. 16 april 15.00-22.00 NEI

Karlo Mans

www.sensounico.eu
La Source, Schin op Geul
dond. 14 mei 15.00-22.00

Het verschil tussen aanraken en aangeraakt worden

Ted Troost
www.gezondmanagement.nl

La Source, Schin op Geul

25  juni o.v.b.

 ntb

Stemgebruik

Liselote Hambeukers-Nollet
www.stemkunst.nl

tbd

2-4 okt vrijd 20.00-zond 17.00 Verwen & muziekweekend

Ton Witsiers &
Marijke Venderbosch

Zutphen

dond.
5 nov

19.00-22.00

Boekpresentatie “Zielewind”

Olette Luitwieler
www.oletteluitwieler.nl

ntb

Eind nov

15.00-22.00

Psychognomie

 

 

We wensen wij jullie samen met jullie familie en vrienden, hele fijne en warme feestdagen toe en een fantastisch gloednieuw jaar met veel energie, liefde en levenslust!!

Hartelijke groeten,

Eef Langenveld, eef@femaleconnection.nl
Jacqueline Wenting, jacqueline@femaleconnection.nl

Bekijk de web-site www.femaleconnection.nl