Nieuwsbrief nummer 52, 30 juli 2010

Hopelijk genieten jullie van een heerlijke en zonnige vakantie. We kijken alweer graag vooruit naar een paar inspirerende workshops die we in september en oktober op de agenda hebben staan. Zie hieronder de informatie over de workshop Karakterstructuren op donderdag 16 september en de workshop Balance Breathing op dinsdag 12 oktober.

Uitnodiging workshop donderdag 16 september
We willen je graag uitnodigen voor de Female Connection workshop "Karakterstructuren" op donderdag 16 september 2010, geleid door Andre Brants.

Informatie Workshop "Karakterstructuren"
“Het Lichaam als spiegel van de Ziel”
Al vanaf de conceptie ervaren wij, ook in de baarmoeder, emoties en gevoelens. Vanuit de overtuiging dat wij onze ouders zelf uitzoeken, zoeken wij ook ons DNA pakket uit. In combinatie met de sociale omstandigheden waarin we opgevoed worden is dit voor de ziel een prachtige kans om haar lesprogramma samen te stellen. Het lichaam drukt als het ware op die manier uit wat we nog willen leren in dit leven. De ziel heeft maar een behoefte en dat is heelheid te verkrijgen. De opvoeding die we ontvangen, maar ook geven, is bepaald door overtuigingen van onze (voor)ouders. Heel veel overtuigingen kunnen ons met de beste bedoelingen een beperking opleggen. Anders gezegd, te veel liefde kan ook beperkend werken, net zo als negativiteit en agressie dit kan bewerkstelligen. Deze “beperking” komt tot uitdrukking in onze lichaamshouding.

Tijdens de workshop wordt op een “speelse” manier gekeken hoe de behoefte van onze ziel zich via ons lichaam manifesteert. In eerste instantie zal er een beknopte theoretische uitleg gegeven worden over de 5 karakterstructuren, hun mogelijkheden en potenties. In het tweede gedeelte zullen we proberen deze structuren in de ander te herkennen. De kracht van het herkennen van de karakterstructuur ligt hem daarin dat je jezelf en de “ander” beter begrijpt. Je kunt makkelijker accepteren waarom jij en de ander zo reageert op bepaalde situaties.

De vijf karakterstructuren hun mogelijkheden (potenties):
De karakterstructuren die wij in verschillende leeftijdsfase hebben ontwikkeld zijn gebaseerd op onverdraaglijke angstgevoelens. Het karakter weerspiegelt hoe bepaalde ervaringen, worstelingen en compromissen iemand die op jonge leeftijd niet tegen de druk van de omstandigheden was bestand, hebben belast. Het is angstig geworden. Noodgedwongen ontwikkelde het overleveringsmechanismes. Het zijn verdedigingsmechanismen die we vanuit kracht, nooit vanuit zwakte, hebben ontwikkeld. Karakterstructuren zijn uit pijn geboren. De onderliggende intentie is positief. Ze zijn ontwikkeld om ons bescherming, veiligheid en rust te geven. Weliswaar een benauwde veiligheid, m.n. de ontwikkeling van inperkende overtuigingen, maar op het moment van het ontstaan was er geen andere weg. Karakterstructuren zijn niet statisch. Niemand heeft een vast omschreven karakterstructuur ontwikkeld. Karakterstructuren staan niet op zichzelf. Bij de meeste mensen doen ze zich alleen voor op bepaalde tijden, onder bepaalde omstandigheden of in relatie tot bepaalde personen. Binnen eenzelfde persoon kunnen karakterstructuren wisselen. We dragen allemaal de mogelijkheid in ons van iedere karakterstructuur omdat de verschillende structuren voortkomen uit levensfases die iedereen heeft doorgemaakt.
In iedere karakterstructuur kunnen we twee verschillende soorten blokkades waarnemen, de ene gebaseerd op een bepaald verlangen en de andere op de ontkenning van dat verlangen. Bij de heling van de karakterstructuur gaat het erom je er bewust van te worden welk verlangen/behoefte er wordt onderdrukt.

Programma
vanaf 14.30 uur: Ontvangst uur met koffie en thee
15.00 – 18.30 uur workshop
18.30-22.30 borrel en diner

Locatie, kosten en aanmelding
De workshop vindt plaats in La Source in Schin op Geul (www.lasource.nl). Adres La Source: Strucht 6, Schin op Geul. Er is voldoende parkeergelegenheid.

De kosten voor de workshop, eten en drankjes bedragen € 100 pp (incl. BTW), € 115 (incl. BTW) voor niet-leden.

Aantal deelneemsters is minimaal 7 en maximaal 20 personen. IntroducÚs zijn van harte welkom. De volgende personen hebben zich reeds aangemeld voor de workshop:

aanmeldingen donderdag 16 september
 1. Jolanda Hoftijzer

 2. Sera Langenveld

 3. Mounia Breeuwsma

 4. Isabelle Schotanus - introduce

 5. Joyce Royen - introduce

 6. Nicole Brants

 7. Monique Winands - introduce

 8. Eef Langenveld

 9. Jacqueline Wenting

Andre Brants (16 sept)

Na 23 jaar in de gezondheidszorg werkzaam te zijn te geweest heeft Andre Brants zich begin 2006 in Buchten/Born gevestigd als spiritueel coach en Lichtwerker. Al meer dan 15 jaar volgt Andre medium- en spirituele opleidingen en sinds kort geeft hij ook zelf les in dit vakgebied. Vanuit zijn overtuiging dat ieder mens perfect is, bekijkt hij ziekten en andere ongemakken als gevolgen van dieper liggende oorzaken. Op zijn manier houdt hij mensen een spiegel voor met als doel genezing, bespoediging van herstel en het versterken van ieders eigen ‘levensvuur’. www.brantsspiritualcoaching.nl

Paul Lenferink (12 okt)

Paul Lenferink (1962) is maatschappelijk werker in de Jeugdhulpverlening en Reclassering. Was senior trainer bij Fontys Hogescholen Eindhoven en zelfstandig ondernemer sinds 1996. Paul heeft diverse opleidingen en trainingen gevolgd en is o.a. internationaal gecertificeerd NLP Trainer en NEI-Practioner.

"Ik heb in de afgelopen jaren allerlei trainingen en wokshops gedaan, maar Transformational Breathing en ademtraining tijdens de NEI-opleiding heeft me geraakt in mijn diepste wezen. Het toepassen van de ademhalingstechnieken zorgde voor een stroomversnelling in mijn proces, tot meer contact met mijn authentieke "ik", voor transformatie en heling. Ik ervaar nu meer balans, innerlijke vrede en vitaliteit. Ik ben zo onder de indruk geraakt van de kracht van ademen, dat ik als trainer en coach aan de slag ben gegaan en uiteindelijk de Academy for Balance Breathing heb opgericht. Ik ben blij en dankbaar dat ik deze ademmethodiek door mag geven aan anderen en getuige mag zijn van hun proces van ont-wikkeling."

www.balancebreathing.nl

Je kunt je aanmelden via e-mail jacqueline@femaleconnection.nl.  De inschrijving is definitief na ontvangst van je betaling van het bedrag op rekeningnummer 811.46.81 tnv Projacq Management BV te Mechelen. Voorafgaand aan de workshop ontvang je een factuur per e-mail.

Uitnodiging workshop dinsdag 12 oktober
We willen je graag uitnodigen voor de Female Connection workshop "Balance Breathing" op dinsdag 12 oktober, geleid door Paul Lenferink.

Informatie Workshop "Balance Breathing"
Balance Breathing is ontwikkeld door Paul Lenferink en is een integratie van coaching, ademen, lichaamswerk, tijdslijnen en energiewerk en is daarmee een unieke en bijzonder effectieve transformatiemethode. BB geeft een nieuwe impuls aan wat ademhalen met je kan doen en wat het voor je kan veranderen op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. EÚn dag ademen volgens de methode van Balance Breathing maakt je bewust van de kracht en mogelijkheden van je ademhaling. Op deze dag ervaar je je eigen ademhaling als instrument voor bevrijding, acceptatie en liefde voor jezelf. Balance Breathing betekent vooral gaan lÚven in plaats van overleven.

De BB workshop is een fantastische dag voor iedereen die meer uit het leven wil halen en is eveneens een eerste stap in de BB-trainingen en opleidingen die je kunt volgen bij de Academy for Balance Breathing.

Op deze workshop van de Academy for Balance Breathing krijg je meer uitleg en inzicht in de achtergronden van het ademwerk van Balance Breathing. Tevens krijg je een uitgebreide ademsessie, een persoonlijke ademanalyse en een sit-up ademsessie. In de sit-up sessie leer je hoe je de techniek zelf optimaal kunt blijven gebruiken. Je zult contact maken met je eigen ademhaling en de kracht hiervan ervaren.

Tijdens de hele workshop word je begeleid door een team van trainer en BB ademcoaches. Je ademhalingssysteem wordt waarschijnlijk voor het eerst meer geopend en onder deskundige begeleiding zul je een onvergetelijke ervaring opdoen. Dezelfde inhoud van een normale BB workshopdag wordt bij deze Female Connection workshop gedekt in het middag/avond programma. De bijeenkomst wordt vervolgens afgerond met het welbekende avondprogramma, waar je je ervaringen kunt delen met de overige Female Connection vrouwen onder het genot van een borrel en diner.

Programma
vanaf 12.15 uur: ontvangst met koffie en thee en broodje
13.00 ca 19.00 uur: workshop incl. pauze
19.00-22.30 borrel en diner

Locatie, kosten en aanmelding
De workshop vindt plaats in La Source in Schin op Geul (www.lasource.nl).
Adres La Source: Strucht 6, Schin op Geul. Er is voldoende parkeergelegenheid.

De kosten voor de workshop, eten en drankjes bedragen € 175 pp (incl. BTW), € 190 (incl. BTW) voor niet-leden. De kosten voor deze workshop zijn hoger dan gebruikelijk, omdat er met meerdere ademcoaches wordt gewerkt, omdat iedereen een persoonlijke ademanalyse en ademsessies krijgt. 

Aantal deelneemsters is minimaal 10 en maximaal 12 personen. IntroducÚs zijn van harte welkom. De volgende personen hebben zich reeds aangemeld voor de workshop:

aanmeldingen dindsdag 12 oktober
 1. Jolanda Hoftijzer

 2. Katrin van de Water

 3. Vivian van Bergen

 4. Eef Langenveld

 5. Jacqueline Wenting

Je kunt je tot uiterlijk 21 september aanmelden via e-mail jacqueline@femaleconnection.nl.  De inschrijving is definitief na ontvangst van je betaling van het bedrag op rekeningnummer 811.46.81 tnv Projacq Management BV te Mechelen. Voorafgaand aan de workshop ontvang je een factuur per e-mail.

Agenda Female Connection 2010/2011
Alle details over de workshops, vind je op de web site. In de komende maanden wordt het 2011 programma aangevuld. Wil je verzekerd zijn van een plek bij een van deze workshops, meld je dan alvast aan via jacqueline@femaleconnection.nl.

datum tijd thema workshop trainer locatie

donderdag 16-9-2010

15.00-22.30

Karakterstructuren

Andre Brants
www.brantsspiritualcoaching.nl

La Source, Schin op Geul

dinsdag
12-10-2010

13.00-22.30

Balance Breathing

Paul Lenferink
www.balancebreathing.nl

La Source, Schin op Geul

29/31-10-2010

vrijd. 20.00 - zond 17.00 Female Connection weekend

Ton Witsiers &
Marijke Venderbosch

Zutphen
donderdag 6-1-2011 / vrijdag
28-1-2011
15.00-22.30 Energiemanagement Mariska van der Werf
www.gelukiseenkeuze.nl
Partij (Wittem)
woensdag 30-3-2011 15.00-22.30 Gestaltcoaching Marga Sleijser
www.margasleijser.nl
La Source, Schin op Geul
woensdag 6-4-2011 / donderdag 21-4-2011 19.00-22.30 Reading geven met Engelen kaarten Meggy Lenferink
www.engelenhealing.nl 

 
Einighausen-Sittard
woensdag 11-5-2011 15.00-22.30 Psychometrie

Andre Brants
www.brantsspiritualcoaching.nl

La Source, Schin op Geul

We hopen jullie uitgerust te zien tijdens de workshops in september en/of oktober. Een hele fijne en zonnige vakantie toegewenst!

Hartelijke groeten,

Eef Langenveld, eef@femaleconnection.nl
Jacqueline Wenting, jacqueline@femaleconnection.nl

Bekijk de web-site www.femaleconnection.nl