Nieuwsbrief nummer 62, 23 februari 2011

Uitnodiging workshop 30 maart 2011
We willen je graag uitnodigen voor de Female Connection workshop "Gestaltcoaching en Lichaamswerk" op woensdag 30 maart, geleid door Marga Sleijser. Hieronder vind je meer informatie over de workshop en hoe je je kunt aanmelden.

Workshop "Gestaltcoaching en Lichaamswerk"
De workshop Gestaltcoaching en Lichaamswerk van Marga Sleijser gaat over je kracht, je waarde en hoe dicht je bij jezelf kunt blijven.

We zijn in onze maatschappij erg zoekende. Welke richting wil ik op, welke baan past bij mij? Toen we op 9 juni 2010 in het stemhokje stonden wisten veel mensen nog niet op welke partij ze wilden gaan stemmen. Zijn we dan zo zoekend, weten we het niet meer? Is er soms teveel keus en raken we het spoor bijster?

Marga: "Als gestalt therapeut ben ik altijd op zoek naar wat mensen beweegt. Ik zoek de energie van het hart omdat ik weet dat ik dan in mijn kracht zit en goed kan werken."

Wanneer je doet wat bij je past ben je trouw aan jezelf en kun je veel doen en een inspiratie bron zijn voor anderen. Wanneer je niet in je kracht zit komen de ongemakken op je af als bijen op de honing. Wanneer je leeft volgens je innerlijke stem, volgens je eigen waarde en je jezelf niet laat verleiden door je wat je jezelf allemaal wijsmaakt, sta je wel in je kracht en kun je veel bereiken.

Bij gestalttherapie en -coaching staat het actuele gebeuren in het hier-en-nu en niet het verleden of de ontstaans-geschiedenis van een probleem centraal. Het doel is om emotioneel volwassen en zelfstandig te worden en uit te groeien boven de behoefte aan hulp van anderen. De essentie is dat de belemmeringen worden weggenomen die onze groei, ons volwassen worden, in de weg staan.

Door gestalttherapie hervinden we onze innerlijke zekerheid en kunnen we op eigen benen staan. We hoeven niet meer te steunen op zekerheden van buitenaf (onze status, ons inkomen, onze functie en dergelijke) en ontdekken dat we alles wat we nodig hebben al in ons hebben.

Met lichaamswerk herstel of verbeter je het contact met je eigen lichaam. Je wordt levendiger en expressiever en meer aanwezig in het huidige moment: in contact met jezelf en je omgeving. je leert stap-voor-stap verkrampingen en oude patronen los te laten en een nieuwe levenshouding te ontwikkelen.

Marga Sleijser

Marga Sleijser (1947) volgde na een loopbaan als docente in het onderwijs onder meer de basistraining Haptonomie van Frans Veltman te Overasselt, de opleiding Gestalttherapie en de opleiding Lichaamstherapie van B.O.L.T. in Nieuwaal.

In 1991 startte zij in Gulpen haar Praktijk voor Gestalt-coaching en Lichaamswerk. Marga Sleijser is getrouwd en moeder van twee kinderen. In 2007 is de praktijk naar Maastricht verhuisd en is nu gevestigd op het Céramique terrein op loop afstand van het station.

De Praktijk voor Gestalt-therapie en Lichaamswerk is aangesloten bij de NBGT, de Nederlandse Beroeps-vereniging van Gestalt Therapeuten, de EAGT (The European Association for Gestalt Therapy), het Vlaams Nederlands Gestalt Netwerk en de NVAGT, de Nederlands Vlaamse Associatie voor Gestalt-therapie en Gestalttheorie.
www.margasleijser.nl 

Deze therapie is ontstaan uit de bio-energeticaleer van Alexander Löwen en helpt om het harmonische evenwicht te vinden tussen het volgen van (gevoels-) impulsen enerzijds en het verstand anderzijds.

Net als bij Gestalttherapie werk je aan het loslaten van oude, beperkende denkpatronen en ontstaat ruimte voor nieuwe keuzemogelijkheden. Je leert letterlijk op eigen benen staan doordat je op een andere manier naar uw problemen kunt kijken en er soepeler mee kunt omgaan.

Programma
vanaf 14.30 uur: ontvangst met koffie en thee
15.00–18.30 uur: workshop incl. pauze
18.30-22.30 borrel en diner

Locatie, kosten en aanmelding
De workshop vindt plaats in La Source in Schin op Geul (www.lasource.nl). De workshop start om 15.00 uur tot ca 18.30 uur. Aansluitend drinken we graag samen een borrel en zullen we door gastheer Ton Becker worden verwend met een diner. Adres La Source: Strucht 6, Schin op Geul. Er is voldoende parkeergelegenheid.

De kosten voor de workshop, eten en drankjes bedragen € 100 pp (incl. BTW), € 115 (incl. BTW) voor niet-leden.

Je kunt je aanmelden via e-mail jacqueline@femaleconnection.nl . De inschrijving is definitief na ontvangst van je betaling van het bedrag op rekeningnummer 811.46.81 tnv Projacq Management BV te Mechelen. Voorafgaand aan de workshop ontvang je een factuur en bevestiging per e-mail.

We hebben maximaal 15 plaatsen voor deze workshop. Introducés zijn van harte welkom.

Agenda Female Connection 2011
Houd de agenda in de gaten op de web site, er zullen nog een of twee filmavonden worden toegevoegd, die een mooie aanvulling bleek op ons programma. Wil je verzekerd zijn van een plek bij een van deze workshops, meld je dan alvast aan via jacqueline@femaleconnection.nl.

datum tijd thema workshop trainer locatie

woensdag 30-3-2011

15.00-22.30

Gestaltcoaching en Lichaamswerk

Marga Sleijser
www.margasleijser.nl

La Source, Schin op Geul

woensdag 6-4-2011 / donderdag 21-4-2011

19.00-22.30

Reading geven met Engelen kaarten

Meggy Lenferink
www.engelenhealing.nl 

 

Einighausen-Sittard

woensdag 11-5-2011

15.00-22.30

Psychometrie

Andre Brants
www.brantsspiritualcoaching.nl

La Source, Schin op Geul

donderdag 19-5-2011

15.00-22.30

Luisteren naar je kind(eren) VOL

Andre Brants
www.brantsspiritualcoaching.nl

La Source, Schin op Geul

vrijdag
17-6-2011

14.00-22.30

Transformatiespel
NIEUWE DATUM!

geleid door Eef en Jacqueline
www.transformatiespel.org

La Source, Schin op Geul

donderdag 8-9-2011

17.30-22.30

Personal branding

Katrin van de Water
www.passionforwork.net

La Source, Schin op Geul

dinsdag
4-10-2011
13.00-22.30 Balance Breathing

Paul Lenferink
www.balancebreathing.nl

La Source, Schin op Geul

woensdag 19-10-2011

19.00-22.30

Interactieve lezing over 2012

Andre Brants
www.brantsspiritualcoaching.nl

La Source, Schin op Geul

donderdag 24-11-2011

14.00-22.30

Spreken vanuit je Hart

Stef de Beurs
www.debeurs.com

La Source, Schin op Geul

Wil jij meer in je kracht staan, leren over je waarden en hoe dichter bij jezelf te blijven? Dan zien we je graag op 30 maart!

Hartelijke groeten,

Eef Langenveld, eef@femaleconnection.nl
Jacqueline Wenting, jacqueline@femaleconnection.nl

Bekijk de web-site www.femaleconnection.nl