Nieuwsbrief nummer 89, 19 maart 2012

Uitnodiging workshop donderdag 10 mei 2012
We willen je graag uitnodigen voor de Female Connection workshop "Jouw talent, jouw BoegBeeld" op donderdag 10 mei, geleid door Marjolein Berger-Vos. Hieronder vind je meer informatie over de workshop en hoe je je kunt aanmelden.

Workshop "Jouw talent, jouw BoegBeeld"
Het is de intentie tijdens deze workshop je eigen “BoegBeeld” te maken.

Boegbeeld: Een boegbeeld is in letterlijke betekenis een beeld op de boeg van een zeilschip, en in figuurlijke betekenis iemand die het beeld van een instelling draagt of geldt als woordvoerder van een organisatie of beweging. Volgens het volksgeloof belichaamden boegbeelden de geest van het schip. Veel boegbeelden zijn vrouwelijk(!). (bron: Wikipedia)

Waar sta je voor, wat is jouw talent? Talent is synoniem aan creativiteit, oftewel je talent is tevens je creatieve vermogen. Hoe geef je jouw creatieve vermogen de ruimte? Met deze workshop word je uitgenodigd met hoofd, hart en handen te ervaren hoe het creatieve proces werkt en word je je meer bewust van jouw unieke talent.

Tijdens de workshop maak je een eigen beeld van speksteen en worden alle stappen van het beeldhouwproces doorlopen. Speksteen is een zachte steensoort die eenvoudig te bewerken is. Al doende leer je een aantal basistechnieken voor het vormgeven en afwerken van je beeld.

Je wordt actief aangezet tot experimenteren en bewust gemaakt van je eigen verantwoordelijkheid voor het proces. Met het boren van een gat word je uitgenodigd je aandacht voor de buitenkant van de steen te verplaatsen naar de binnenkant. Daarmee wordt een innerlijke reis gestart, waardoor gedurende het proces de intentie steeds dieper kan worden gevoeld. In plaats van alleen uit het hoofd richting te geven aan het proces komt het dan van binnenuit, het innerlijk weten nauw verbonden met jouw talent. Het werken vanuit jouw talent waarbij hoofd, hart en handen samenwerken, zorgt voor een sterke verbondenheid met het eindresultaat: jouw BoegBeeld!

De wijze waarop het beeldhouwproces wordt doorlopen, sluit aan bij de Theorie U van Otto Scharmer (www.ottoscharmer.com), die het proces van creativiteit en vernieuwing beschrijft, en aangeeft wat de voorwaarden zijn om dat proces te laten slagen. Indien daar behoefte aan is, kan ik tijdens de nabespreking kort wat over het U-proces vertellen. De workshop wordt afgesloten met een presentatie van de BoegBeelden.

Kledingadvies
Tijdens het werken met speksteen kunnen kleding en schoenen stoffig worden. Het is aan te bevelen comfortabele kleding en schoenen te dragen. IntoTuition zorgt voor een schort. Als het weer het toelaat, wordt er buiten gebeeldhouwd. In dat geval kan, afhankelijk van de temperatuur, een warme trui prettig zijn.

Programma
13.00 Ontvangst met koffie en thee
13.30 – 13.45 Introductie beeldhouwen
13.45 – 15.30 Beeldhouwen - vormgeven
15.30 – 15.45 Pauze
15.45 – 16.30 Beeldhouwen – vormgeven
16.30 – 17.30 Schuren
17.30 – 18.30 Afwerking
18.30 – 19.00 Presentatie beelden, uitleg Theorie U
19.00-22.00 Borrel en tapas

Marjolein Berger-Vos

Marjolein (1966) volgde het BBA en internationale MBA-programma aan Nyenrode Business Universiteit, werkte 12 jaar in de ICT en werkte vervolgens enkele jaren in Werving en Selectie. In 2003 begon ze te beeldhouwen met steen en ervoer de krachtige metafoor van het beeldhouwproces voor persoonlijke ontwikkeling en processen binnen organisaties.

`Met mijn bedrijf IntoTuition verzorg ik workshops beeldhouwen voor organisaties en particulieren. Aan de hand van een intentie of thema nodig ik je uit het creatieve proces ten volle te ervaren. Iedereen kan het, want ieder mens is creatief. Ieder mens heeft een scheppend vermogen, dat op talloze manieren kan worden ingezet. Om tot creativiteit te komen, nodig ik je uit te gaan experimenteren en op avontuur te gaan.

Op avontuur gaan betekent zelf initiatief en verantwoordelijkheid nemen, en vertrouwen op eigen keuzes. Kies je voor zekerheid, dan krijgt creativiteit geen ruimte en blijf je in je huidige denk– en gedragspatroon vast- geklonken zitten. Ga je op avontuur, dan ontstaat er ruimte om dingen te creëren die je nooit van tevoren had kunnen bedenken. Door de volledige aandacht op het proces groeit de verbinding met het uiteindelijk resul-taat en dat tezamen maakt je als mens gelukkig!`

www.intotuition.nl

De bijeenkomst vindt plaats op ons vertrouwde stekje La Source in Schin op Geul (www.lasource.nl). Adres: Strucht 6, Schin op Geul. Er is voldoende parkeergelegenheid.

Kosten en aanmelding
We hebben maximaal 16 plaatsen voor deze workshop. Introducés zijn van harte welkom.
De kosten voor de workshop bedragen
€ 150 pp (incl. BTW) voor workshop, maaltijd en drankjes, Dit bedrag is inclusief speksteen, sokkel en materiaal. Introducés € 165 (incl. BTW).

Je kunt je aanmelden via e-mail jacqueline@femaleconnection.nl.  De inschrijving is definitief na ontvangst van je betaling van het bedrag op rekeningnummer 811.46.81 tnv Projacq Management BV te Mechelen. Voorafgaand aan de workshop ontvang je een factuur per e-mail.

De volgende personen hebben zich reeds aangemeld voor de bijeenkomst:

donderdag 10 mei
  1. Stephanie Gray

  2. Karin Dormans

  3. Eef Langenveld

  4. Jacqueline Wenting

Agenda Female Connection 2012
Houd de agenda in de gaten op de web site. Wil je verzekerd zijn van een plek bij een van deze workshops, meld je dan alvast aan via jacqueline@femaleconnection.nl.

datum tijd thema workshop trainer locatie

donderdag 5-4-2012

14.00-22.30

Familieopstelling

Ineke van Keulen
www.opstellingen-zuidlimburg.nl

Hof van Bommerig, Mechelen

donderdag
10-5-2012

13.00-22.30

Jouw talent, jouw BoegBeeld

Marjolein Berger-Vos
www.intotuition.nl

La Source, Schin op Geul

donderdag 7-6-2012

13.30-22.30

‘Zo binnen, zo buiten’ De natuur als spiegel

Francien van de Wiel
www.tridance.nl

’s-Gravenvoeren  België

donderdag 30-8-2012

19.00-22.30

Filmavond

 

La Source, Schin op Geul

donderdag
20-9-2012

15.00-22.30

Doorbreken van gedrags-patronen met Healing Arts

Andre Brants
www.brantsspiritualcoaching.nl

La Source, Schin op Geul

dinsdag
23-10-2012

13.00-22.30

Live your Truth

Paul Lenferink
www.linnsittard.nl

La Source, Schin op Geul

donderdag 15-11-2012

18.00-22.30

Acceptance & Commitment Therapy

Jeanine Souren 
www.reflecttoact.com

La Source, Schin op Geul

Elk beeld geeft inzicht, maakt bewust en zorgt voor een innerlijk veranderingsproces. Durf jij het avontuur aan, het beeldhouwproces stapje voor stapje met aandacht te doorlopen? Het uiteindelijke beeld is “slechts” een herinnering aan het proces... Meld je dan aan voor 10 mei!

Hartelijke groeten,

Eef Langenveld, eef@femaleconnection.nl
Jacqueline Wenting, jacqueline@femaleconnection.nl

Bekijk de web-site www.femaleconnection.nl