Nieuwsbrief nummer 99, 2 oktober 2012

Uitnodiging workshop 15 november 2012
We willen je graag uitnodigen voor de Female Connection workshop "Acceptance & Commitment Therapy (ACT)" op donderdag 15 november, geleid door Jeanine Souren. Hieronder vind je meer informatie over de workshop en hoe je je kunt aanmelden.

Workshop "Acceptance & Commitment Therapy"
Wat is Acceptance & Commitment Therapy (ACT) eigenlijk?
Het leren kijken en leven op een andere manier, zodat de obstakels die op je weg in een ander perspectief komen te staan. Met ACT leer je stoppen met 'wachten' op het juiste moment. Die innerlijke strijd, die maakt deel van ons uit, die gaat niet weg. Je helpen een rijk en zinvol leven te creëren en tegelijk effectief om te gaan met de pijn en de stress die erbij horen, dat is waar ACT voor staat.

ACT is 1 van de nieuwere therapievormen binnen de gedragstherapie. ACT heeft veel toepassingsmogelijkheden; bijvoorbeeld bij angst en paniek, of in de relationele sfeer, maar ook bij stress en depressieve klachten of de strijd leren loslaten van controle. ACT gebruikt veel oefeningen en andere technieken, waaronder mindfulness en gedragstherapeutische toepassingen. ACT is in het buitenland al zeer ingeburgerd, o.a. in Amerika. In NL is het steeds meer in opkomst en zijn er meer en meer traditioneel getrainde gedragstherapeuten die ACT ook gaan gebruiken.

Opbouw ACT workshop
Er wordt gestart met het kort beschrijven van de theoretische achtergrond. De workshop is voornamelijk ervaringsgericht, dus interactief. Er worden een aantal ervaringsoefeningen gedaan om kennis te maken met de kernprocessen van ACT. Ik werk met veel metaforen, korte mindfulness oefeningen en andere praktische oefeningen. Deze dienen er vooral voor, om je bewust te worden van dat wat er al is (positieve maar ook negatieve gedachten, gevoelens en sensaties en impulsen), te leren accepteren zonder er 'iets mee te doen'. Dus je leven niet meer laten leiden door dat stemmetje die soms hard en soms minder hard meningen en sturingen roept, maar wel in de richting die jij waardevol vindt. Hoe zou het zijn, om alles wat er in je hoofd omgaat, eens te bekijken, ipv ernaar te handelen? Dit gaan we aan den levende lijve ondervinden aan de hand van oefeningen.

Jeanine Souren

Jeanine Souren is Coach, Psycholoog en ACT therapeut.

'Ik heb de afgelopen 20 jaar in het buitenland gewoond en gewerkt, en heb ACT mogen toepassen sinds vele jaren in het buitenland, waar ACT al wat vaker wordt toegepast dan in NL. Ik werk nu voornamelijk in NL, zowel individueel als in groeps-verband met ACT (en mindfulness). Ik pas dit ook toe in mijn coachings trajecten en dus ook in het bedrijfsleven. Ik heb de trainingen gevolgd bij de grondleggers van ACT, en heb voor verschillende centra en instituten ACT toegepast. Mijn specialisatie is het werken met high ranking female executives.'

www.reflecttoact.com

Een belangrijk onderdeel van het werk in de groep, is het linken van de metaforen en oefeningen aan het dagelijkse leven van de deelnemers. Wat willen we zeggen met die oefening? Hoe heeft iedereen het ervaren? Zijn er linken met hun eigen situatie?

Wat neem je concreet mee van de ACT workshop:
- het herkennen en kennis maken met het acceptatie proces van pijnlijke situaties en het loslaten van gevoelens die je liever niet hebt (angst bijvoorbeeld)
- inzicht krijgen in wie je bent, waar je naartoe wilt en wat voor jou belangrijk is
- meer aandacht krijgen voor dat wat er nu is (mindfulness)
- inzicht in de theorie, filosofie en praktische toepassing van Acceptance & Commitment Therapy
- ervaren wat het effect is van verschillende processen, oefeningen en interventies
- last but not least; het krijgen (hopelijk:) van een nieuw perspectief op emotioneel lijden

Programma
17.30-19.00 uur: ontvangst met maaltijd 
19.00–21.30 uur: workshop
21.30-22.30 uur: borrel

Locatie, kosten en aanmelding
De workshop vindt plaats in La Source in Schin op Geul (www.lasource.nl). Adres: Strucht 6, Schin op Geul. Er is voldoende parkeergelegenheid.

De kosten voor de workshop, maaltijd en borrel bedragen € 75 pp (incl. 21% BTW), € 90 (incl. 21% BTW) voor niet-leden.

Je kunt je aanmelden via e-mail jacqueline@femaleconnection.nl . De inschrijving is definitief na ontvangst van je betaling van het bedrag op rekeningnummer 811.46.81 tnv Projacq Management BV te Mechelen. Voorafgaand aan de workshop ontvang je een factuur en bevestiging per e-mail.

Het aantal deelneemsters bedraagt minimaal 10 en maximaal 20 personen. Introducés zijn van harte welkom.

Agenda Female Connection 2012/2013
Houd de agenda in de gaten op de web site. Wil je verzekerd zijn van een plek bij een van deze workshops, meld je dan alvast aan via jacqueline@femaleconnection.nl.

datum tijd thema workshop trainer locatie

dinsdag
23-10-2012

13.00-22.30

Live your Truth

Paul Lenferink
www.linnsittard.nl

La Source, Schin op Geul

donderdag 15-11-2012

17.30-22.30

Acceptance & Commitment Therapy

Jeanine Souren 
www.reflecttoact.com

La Source, Schin op Geul

woensdag 23-1-2013

17.30-22.30

Smart & Sexy

Lisa Portengen
www.smartensexy.nl

La Source, Schin op Geul

woensdag 17-4-2013

19.00-22.30

Boekbespreking "Tussen Hemel en Aarde"

AdJan van Gils
www.puurjezelf.net

ntb

woensdag 29-5-2013

17.30-22.30

De overgang: achteruitgang of opstap naar een nieuwe levensfase?

Mariska van der Werf
Marie-José Spee
www.gelukiseenkeuze.nl

La Source, Schin op Geul

Herken je ook die innerlijke strijd? En wil je meer inzicht en handvatten om hier effectiever mee om te gaan en te accepteren dat lijden en pijn bij het leven horen? Meld je dan aan voor 15 november. Wij zijn er bij!

Hartelijke groeten,

Eef Langenveld, eef@femaleconnection.nl
Jacqueline Wenting, jacqueline@femaleconnection.nl

Bekijk de web-site www.femaleconnection.nl